Universitatea din Duisburg-Essen: 2020 a avut o mortalitate mai mică decât se aștepta

În anul 2020, au murit mai puțini oameni decât se așteptau. Acest lucru este conform unui studiu recent. Deși 34.000 de persoane au murit anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, în Germania nu a existat o mortalitate excesivă, potrivit studiului.

În total, 985.620 de persoane au murit în 2020, potrivit Oficiului Federal de Statistică. Între 2016 și 2019, au murit în medie 934.394 de persoane – cu alte cuvinte, în anul pandemiei au murit cu 51.226 de persoane în plus față de anii precedenți. Cu toate acestea, oamenii de știință de la Facultatea de Medicină a Universității din Duisburg-Essen, luând în considerare factorii demografici, au ajuns la o concluzie diferită cu privire la rata mortalității. După cum explică Bernd Kowall de la Institutul de Informatică Medicală, Biometrie și Epidemiologie de la Spitalul Universitar Essen: „Nu este suficient să ne bazăm doar pe numărul de decese nete.

Cercetătorii: mortalitatea subestimată în 2020 

În studiul lor, cercetătorii s-au referit, de asemenea, la creșterea speranței de viață și la numărul tot mai mare de persoane în vârstă. Kowall explică faptul că în 2020 vor fi în viață cu aproximativ un milion mai multe persoane de peste 80 de ani decât în 2016. „Într-o astfel de situație, bineînțeles că ar trebui să te aștepți la rate de mortalitate mai mari doar din această cauză, chiar dacă nu a existat o pandemie. Și, desigur, acest lucru trebuie să fie luat în considerare” – continuă autorul principal al studiului. Cercetătorii au observat, prin urmare, că a existat chiar o ușoară subestimare a mortalității cu 2,4% în Germania în anul pandemiei.

Studiul a luat în considerare fiecare cauză de deces – fie că a fost vorba de boli de prostată, atacuri de cord sau accidente. Potrivit studiului, există o serie de motive pentru scăderea aparentă a mortalității: în primul rând, aproape nimeni nu a murit din cauza bolii în ultimele două ierni. În al doilea rând, numărul de decese rutiere a scăzut semnificativ în timpul închiderii.

Mulți dintre cei care au murit din cauza coronavirusului – vârsta medie la deces a fost de peste 80 de ani – suferiseră deja de boli anterioare. Cercetătorii subliniază faptul că persoanele în vârstă cu afecțiuni preexistente tind să aibă o „speranță de viață semnificativ redusă” chiar și în lipsa unei infecții cu coronavirus. Bolnavii de Covid 19, care, conform proiecțiilor medicale, nu ar supraviețui nici fără Corona 2020, nu contribuie la mortalitatea excesivă, susțin ei.

sursa: www.berliner-zeitung.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...