Berlin: Polițiștii nevaccinați verifică respectarea regulii 2G

În Berlin, numai persoanele vaccinate sau recuperate au voie să meargă la restaurant, coafor, sală de sport, cinema, teatru sau muzeu. Chiar și cadourile de Crăciun pot fi cumpărate doar de cei care sunt vaccinați sau recuperați de COVID-19. În multe zone există, de asemenea, o regulă 2G plus, ceea ce înseamnă cerințe suplimentare în ceea ce privește păstrarea unei distanțe sociale sau purtarea de măști.

Expert în politică internă al SPD: „Dacă respectarea regulii 2G este controlată de ofițeri care nu o aplică ei înșiși, acest regulament devine nesigur și absurd.”  

Un paradox deosebit este că polițiștii și angajații birourilor de ordine și siguranță publică, care nu sunt vaccinați și nu sunt recuperați, controlează și ei respectarea acestor reglementări. Berliner Morgenpost relatează acest lucru, iar poliția confirmă. Cotidianul îl citează pe Tom Schreiber, expert în politică internă al SPD, care a declarat: „Dacă respectarea regulii 2G este controlată de ofițeri care nu o aplică ei înșiși, acest regulament devine incredibil și absurd.”

Thilo Cablitz, purtător de cuvânt al poliției din Berlin, spune că reglementările în cauză se aplică doar proprietarilor, angajaților și clienților. Prin urmare, ofițerii de poliție nevaccinați au fost, de asemenea, delegați să efectueze controale pentru a asigura respectarea regulii 2G. El a subliniat că ofițerii sunt obligați să efectueze teste de coronavirus.

Angajații din majoritatea birourilor de ordine publică și securitate din Berlin care efectuează verificările nu trebuie să fie vaccinați sau tratați pentru COVID-19. Aceștia verifică respectarea regulii 2G în special în magazine, restaurante și baruri. Autoritățile spun că, înainte ca angajații nevaccinați și nevindecați să poată începe lucrul, trebuie să prezinte un rezultat negativ la testul pentru coronavirus. În districtul Pankow, se pare că numai lucrătorii vaccinați sau recuperați de COVID-19 sunt trimiși să verifice conformitatea în zonele 2G, cum ar fi restaurantele.

Sute de polițiști infectați cu coronavirus și puși în carantină

Între timp, tot mai multe cazuri de infecție cu coronavirus sunt raportate în rândul angajaților poliției din Berlin, o consecință a agravării situației pandemiei în întreaga Germanie. În același timp, poliția asigură că creșterea numărului de infecții nu a dus încă la o deteriorare a pregătirii operaționale.

Între timp, consiliul reprezentanților angajaților din poliția federală recomandă vaccinarea obligatorie pentru tot personalul. Într-o scrisoare adresată ministrului de interne Horst Seehofer, aceasta afirmă că poliția este un „grup profesional special” care ar trebui să dea un exemplu și să se supună principiului 2G.

Sindicatul polițiștilor germani (DPolG) din Saxonia a avertizat recent că rata de incidență în rândul personalului poliției naționale este de peste 4.000. Potrivit cifrelor oficiale, 587 de polițiști din Bavaria sunt în prezent infectați cu coronavirusul, iar alți 280 sunt în carantină. În Thuringia, 129 de persoane sunt bolnave. Dintre ofițerii de poliție federală, 539 sunt bolnavi de COVID-19 și 1.263 sunt în carantină.

Sursa: www.berliner-zeitung.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...