Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt a grupului parlamentar SPD a declarat pentru cotidianul Hannoversche Allgemeine Zeitung că vor avea loc discuții pe această temă cu diverși actori sociali. Ziua liberă de la serviciu este o pauză importantă în viața cotidiană aglomerată pentru mulți oameni, permițându-le să se relaxeze și să petreacă timp cu familiile lor, a explicat ea.

Conform acordului de coaliție, guvernul de stat dorește să examineze posibilitatea introducerii unei alte sărbători legale. Saxonia Inferioară, ca și Bremen, are zece zile de sărbători legale, cu două mai puține decât în Bavaria sau Baden-Württemberg.

CDU critică planurile guvernului din Saxonia Inferioară

Potrivit grupului parlamentar al Verzilor, printre sărbătorile avute în vedere în Saxonia Inferioară se numără Ziua Femeii, la 8 martie, Ziua Eliberării, care comemorează capitularea necondiționată a celui de-al Treilea Reich, la 8 mai 1945, și Ziua Europei, la 9 mai. Sărbătorile și aniversările laice nu reprezintă doar o pauză de la societate, ci și omagierea realizărilor democrației, a declarat pentru ziar un purtător de cuvânt al grupului parlamentar al Verzilor.

Inițiativa a fost întâmpinată cu critici din partea fracțiunii CDU. Potrivit acestuia, guvernul ar trebui, în primul rând, să își facă temele și să se gândească la cum să asigure prosperitatea în Saxonia Inferioară, cum să îi ajute pe cei afectați de criza energetică și cum să repună pe picioare sistemul de sănătate. „Încă o zi de sărbătoare nu trebuie să ducă la sarcini suplimentare pentru întreprinderi”. – a declarat pentru ziar un purtător de cuvânt al grupului parlamentar CDU.

Sursa: buten un binnen

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Poliția din Berlin avertizează cu privire la o nouă metodă a escrocilor – spargeri cu acid azotic

Fiți atenți când întindeți mâna la încuietoarea de la ușă! Poliția din Berlin avertizează asupra unei noi metode folosite...