Brutarul german împotriva măștilor obligatorii – poliția i-a închis localul

Un mic oraș în Odenwald din Hessa, cu 13.300 de locuitori. În centru, înconjurată de frumoase case cu pereți cu colț de lemn, se află cafeneaua „Café Zeitlos”. Vinerea trecută, însă, a fost închisă de către polițiști.

Brutarul Andreas K. și angajații săi au fost acuzați că au încălcat în mod repetat reglementările privind coronavirusul și au încălcat astfel Legea privind prevenirea infecțiilor.

Ca urmare, 20 de polițiști au închis cafeneaua vinerea trecută la prânz. Autoritățile suspectează că K. a eliberat certificate angajaților săi prin care îi scutea de purtarea măștilor, nu a purtat el însuși o mască și i-a îndemnat pe angajați să facă același lucru.

Deoarece clienții s-au plâns de măsurile de securitate inadecvate, poliția a vizitat deja joi localul din Werner-von-Siemens-Straße și l-a închis. Au fost proteste în stradă până seara, prietenii și unii clienți au fost solidari cu K.

Printre aceștia se număra și Ralf Ludwig, un avocat care susține mișcarea „Querdenker”. El a cerut sprijin și i-a mobilizat pe cei care se opun vaccinării. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, demonstrația spontană s-a încheiat în mare parte pașnic, dar ordinul de închidere a localului din ordinul autorităților a fost menținut.

K. a sfidat acest lucru și vineri dimineața și-a deschis cafeneaua ca de obicei: clienții au putut intra din nou prin ușa deschisă a magazinului, care poartă un autocolant mare „ichmachdanichtmit”. („Eu nu iau parte la asta”). În spatele ghișeului se aflau din nou lucrători fără măști de protecție.

În jurul orei 13:00, polițiștii au sosit la fața locului pentru a închide localul. Funcționarii de la departamentul de sănătate l-au interogat pe K., iar polițiștii au securizat apoi cafeneaua.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...