Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară. Într-un sondaj realizat de institutul de sondare YouGov la comanda Agenției germane de presă, 52% dintre respondenți sunt împotriva eliminării obligativității purtării măștilor în mijloacele de transport în comun din întreaga țară. 60 % dintre respondenți resping eliminarea completă a izolării obligatorii pentru persoanele infectate cu coronavirus. Aproape două treimi (64%) dintre respondenți spun că, pentru ei, pandemia nu s-a încheiat încă.

În rândul publicului german, credința în nevoia de prudență prevalează în continuare

Un sondaj realizat de institutul de sondare YouGov între 21 și 23 decembrie – cu puțin timp înainte ca virusologul Christian Drosten să anunțe sfârșitul pandemiei – a intervievat 2.041 de locuitori din Germania. Prin declarația sa, cunoscutul om de știință a declanșat o dispută în cadrul coaliției de guvernare cu privire la oportunitatea eliminării obligativității purtării măștilor și a izolării obligatorii introduse ca urmare a pandemiei de coronavirus. Ministrul justiției, Marco Buschmann (FDP), este în favoarea acestui proiect, în timp ce ministrul sănătății, Karl Lauterbach (SPD), este împotrivă. Deocamdată, nu există nicio șansă de a se ajunge la un acord pe această temă.

Opinia precaută prevalează încă în rândul populației germane: doar 31% dintre cei intervievați spun că pandemia este deja istorie pentru ei. 23 la sută cred că se va încheia abia în 2023. Nu mai puțin de 41% dintre respondenți se așteaptă ca această situație să continue și anul viitor.

Peste o treime dintre cei intervievați sunt în favoarea menținerii obligației de izolare cel puțin până la sfârșitul anului viitor

Doar 41% dintre participanții la sondaj sunt în favoarea eliminării imediate a obligației de a purta mască în transportul public local și pe distanțe lungi. În schimb, 27% consideră că această cerință ar trebui să fie complet eliminată abia în cursul anului 2023. Nu mai puțin de 25% dintre cei chestionați ar dori ca obligația de a purta măști în autobuze și trenuri să existe pe tot parcursul anului viitor. Unele state federale au eliminat deja obligația de a purta măști în transportul public.

Doar 32% dintre respondenți susțin eliminarea imediată a izolării obligatorii a persoanelor infectate în toată Germania. 29% ar dori ca acest lucru să se întâmple abia anul viitor. 31% dintre participanții la sondaj sunt în favoarea menținerii izolării obligatorii cel puțin până la sfârșitul anului viitor. Legislația privind izolarea obligatorie a persoanelor infectate este, de asemenea, în curs de stabilire de către fiecare stat federal în parte. Unele state federale au renunțat deja la ea.

Sursa: Die Welt

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...

Poliția din Berlin avertizează cu privire la o nouă metodă a escrocilor – spargeri cu acid azotic

Fiți atenți când întindeți mâna la încuietoarea de la ușă! Poliția din Berlin avertizează asupra unei noi metode folosite...