Hotărârea unui tribunal german: Scurtarea stării de recuperare este neconstituțională!

Scurtarea de la 180 la 90 de zile a statutului de recuperare de către Institutul Robert Koch a fost declarată neconstituțională de către o instanță din Germania – dar, deocamdată, decizia se referă doar la un singur caz!

Tribunalul din Osnabrück a ordonat un certificat de recuperare de șase luni

Într-o decizie publicată vineri, districtul Osnabrück este obligat să emită reclamantului un certificat de recuperare pe șase luni, a declarat o purtătoare de cuvânt a instanței.

Cu toate acestea, decizia nu este încă obligatorie din punct de vedere juridic și nu are forță generală, ci se aplică doar reclamantului. Alți convalescenți care nu acceptă certificatul prescurtat vor trebui să se adreseze și ei instanței, dacă nu se modifică între timp decretul.

Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de Curtea Supremă Administrativă, o instanță administrativă nu poate schimba nicio normă, au explicat judecătorii.

Argumentarea instanței

Din punctul de vedere al instanței din Osnabrück, statutul recuperării – și, prin urmare, durata acesteia – are o mare importanță pentru libertatea civilă. Potrivit judecătorilor din Osnabrück, faptul că durata a fost limitată la 90 de zile prin intermediul informațiilor de pe site-ul IRK a încălcat dreptul constituțional. Nu există un temei juridic pentru comunicarea acestei decizii către IRK.

De la jumătatea lunii ianuarie, statutul de recuperare în Germania a fost valabil doar pentru o perioadă de 90 de zile după un test PCR pozitiv. Potrivit IRK, acest lucru este justificat de faptul că persoanele nevaccinate au o protecție mai mică și mai scurtă împotriva reinfecției după infectarea cu Omicron.

Potrivit instanței, IRK nu are nicio bază științifică validă pentru a scurta statutul de reînnoire. Judecătorii au criticat, de asemenea, faptul că trimiterea la site-ul web al IRK, aflat în continuă schimbare, a fost opacă și neclară.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...