Serviciul meteo anunță ninsori în Germania – și în nordul țării

Din păcate, ne putem lua la revedere deocamdată de la vremea de primăvară. Schimbarea vremii în Germania poate fi însoțită chiar și de zăpadă – nu numai la munte, ci și pe coasta din nordul țării.

Sfârșitul primăverii deocamdată

În zilele următoare va fi foarte neplăcut. Nisele „Helmka” și „Ilona” de deasupra părții de nord-vest a Rusiei asigură un flux de aer rece dinspre regiunile polare spre Germania. Rezultatul: căderi de zăpadă în mare parte din Germania.

Serviciul german de meteorologie (DWD, pe scurt) prevede ninsori în Hamburg și Schleswig-Holstein. Deja în noaptea de marți spre miercuri, temperaturile vor scădea sub zero grade. Primele ninsori sunt așteptate în cursul zilei, iar joi curentul se va îndrepta spre nord-est și va aduce aer și mai rece.

Ninsori în nord, mai ales în apropierea litoralului

„Este de așteptat o cantitate mare de precipitații”,” – a anunțat meteorologul DWD Alexandra Pietsch. „Sunt de așteptat ninsori, ploi cu ninsoare sau ninsori trecătoare.

Se anunță vreme geroasă, în special în jurul coastei. „Ninsorile pot apărea și în toate celelalte regiuni” – Alexandra Pietsch adaugă. „Dar dacă vor apărea, va fi într-o formă foarte izolată, ceea ce înseamnă că soarele va străluci deja în orașul vecin”.

Bavaria: Ninsori și în zonele de câmpie

Cu toate acestea, este puțin probabil ca zăpada din nordul țării să dureze – spre deosebire de alte regiuni din Germania. În Bavaria, cota peste care 50% din precipitații se produc sub formă de zăpadă va coborî la 400-600 de metri vineri seara și până la 200 de metri în weekend. Ninsori pot fi așteptate chiar și pe Main sau pe Dunăre la Passau, a declarat marți un alt meteorolog DWD.

În cazul în care zăpada cade dimineața, aceasta poate chiar să persiste o vreme. Cu toate acestea, un strat de zăpadă mai permanent în zonele joase este puțin probabil.

În plus, în Germania se așteaptă ninsori mai ales la altitudini mai mari. De exemplu, în Renania de Nord-Westfalia, în regiunea montană Sauerland.

Sursa: www.t-online.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...