„Pastila de după” în Germania – cum funcționează, cât costă și cine o poate obține gratuit în Germania?

În cazul contactelor sexuale neprotejate sau atunci când anticoncepția a eșuat, se poate folosi așa numita „pastilă de după” sau „pastila de a doua zi”  (germ. “Pille danach”). „Pastilă de după” este disponibilă fără rețetă în Germania începând cu 2015 și este din ce în ce mai populară. Mai jos veți afla cum funcționează o astfel de pastilă și cât costă.

„Pastila de după” în Germania

După cum arată statisticile, în Germania tot mai multe femei apelează la „pastila de după”. Anul trecut s-au vândut 808.000 de bucăți din acest produs contraceptiv, utilizat în situații de urgență.

Acest rezultat înseamnă o creștere a vânzărilor cu 6,7 procente, în comparație cu anul 2016 (757.000 de bucăți). Aceste informații se bazează pe statisticile Asociației Naționale a Farmaciștilor Germani (germ. Bundesvereinigung Deutscher Apothekerverbände).

Cât costă „pastila de după” în Germania?

În cazul medicamentelor care se eliberează fără rețetă, farmaciștii germani decid singuri prețurile. Prin urmare, acestea variază foarte mult și se situează între 20 și 40 de euro. Casele de asigurări de sănătate naționale din Germania acoperă costul „pastilei de după” doar în cazul femeilor de sub 20 de ani, dar numai în cazul în care un doctor a eliberat o astfel de rețetă. Femeile cu vârsta mai mare de 20 de ani trebuie să acopere singure costul „pastilei de după”.

Când funcționează „pastila de după”?

Efectul „pastilei de după” este cel mai mare atunci când este luată cât de repede se poate după contactul sexual neprotejat – cel mai bine în maxim 12 ore după acesta. Preparatele care conțin substanța activă „Levonorgestrel” pot fi luate în maxim 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, iar cele cu substanța activă „Ulipristalaceta” în maxim 120 de ore.

În comparație cu 2014 (ultimul an în care acest medicament a fost disponibil doar pe bază de rețetă), vânzările au crescut cu 70,1 procente. Atunci s-au vândut 475.000 de pastile. În anul 2017, preparatul a fost eliberat pe baza unei rețete în doar 76.000 de cazuri. În celelalte cazuri, a fost achiziționat fără o prescripție medicală.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ultima publicare

Facebook șterge conturile “Querdenker”

Facebook a șters aproape 150 de conturi și grupuri de pe platformele sale pe care compania de internet le...

Germany: Coronavirus tests for 12 to 17-year-olds free of charge only until the end of the year

According to Federal Health Minister Jens Spahn's plan, children aged 12 to 17 and pregnant women will only be...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical prin telefon, prelungită până la sfârșitul anului

Având în vedere pandemia de coronavirus încă în curs de desfășurare, în Germania, până la sfârșitul acestui an, se...

Germania: Beneficiarii indemnizației Hartz IV vor primi mai mulți bani

Mai mult de cinci milioane de adulți și copii care au dreptul la indemnizația Hartz IV vor primi în...