„Pastila de după” în Germania – cum funcționează, cât costă și cine o poate obține gratuit în Germania?

În cazul contactelor sexuale neprotejate sau atunci când anticoncepția a eșuat, se poate folosi așa numita „pastilă de după” sau „pastila de a doua zi”  (germ. “Pille danach”). „Pastilă de după” este disponibilă fără rețetă în Germania începând cu 2015 și este din ce în ce mai populară. Mai jos veți afla cum funcționează o astfel de pastilă și cât costă.

„Pastila de după” în Germania

După cum arată statisticile, în Germania tot mai multe femei apelează la „pastila de după”. Anul trecut s-au vândut 808.000 de bucăți din acest produs contraceptiv, utilizat în situații de urgență.

Acest rezultat înseamnă o creștere a vânzărilor cu 6,7 procente, în comparație cu anul 2016 (757.000 de bucăți). Aceste informații se bazează pe statisticile Asociației Naționale a Farmaciștilor Germani (germ. Bundesvereinigung Deutscher Apothekerverbände).

Cât costă „pastila de după” în Germania?

În cazul medicamentelor care se eliberează fără rețetă, farmaciștii germani decid singuri prețurile. Prin urmare, acestea variază foarte mult și se situează între 20 și 40 de euro. Casele de asigurări de sănătate naționale din Germania acoperă costul „pastilei de după” doar în cazul femeilor de sub 20 de ani, dar numai în cazul în care un doctor a eliberat o astfel de rețetă. Femeile cu vârsta mai mare de 20 de ani trebuie să acopere singure costul „pastilei de după”.

Când funcționează „pastila de după”?

Efectul „pastilei de după” este cel mai mare atunci când este luată cât de repede se poate după contactul sexual neprotejat – cel mai bine în maxim 12 ore după acesta. Preparatele care conțin substanța activă „Levonorgestrel” pot fi luate în maxim 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, iar cele cu substanța activă „Ulipristalaceta” în maxim 120 de ore.

În comparație cu 2014 (ultimul an în care acest medicament a fost disponibil doar pe bază de rețetă), vânzările au crescut cu 70,1 procente. Atunci s-au vândut 475.000 de pastile. În anul 2017, preparatul a fost eliberat pe baza unei rețete în doar 76.000 de cazuri. În celelalte cazuri, a fost achiziționat fără o prescripție medicală.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...