Infracțiunile comise de copii și tineri sunt în creștere la Berlin

În 2022 a crescut numărul actelor de violență comise de copii și tineri în Berlin. Poliția a raportat mai mult de 500 de suspecți – un număr mult mai mare decât în anii precedenți.

Între martie și iulie s-a înregistrat o creștere mare a numărului de infracțiuni. Acestea au avut loc adesea în parcuri și spații verzi

De asemenea, în ceea ce privește numărul total al adulților și al minorilor care au comis așa-numitele infracțiuni violente, cum ar fi jafurile și vătămările corporale, s-a înregistrat o creștere semnificativă în 2022. Barbara Slowik, șefa poliției din Berlin, a declarat pentru Agenția germană de presă că această creștere este vizibilă și atunci când statisticile actuale sunt comparate cu cifrele din 2019, perioada de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus.

Barbara Slowik a adăugat că poliția a înregistrat o creștere deosebit de puternică a acestui tip de infracțiuni între martie și iulie. Acestea au avut loc adesea în parcuri și spații verzi, cum ar fi Hasenheide, Gleisdreieck, Parcul Monbijou, Parcul Treptower, Mauerpark, Leopoldplatz, precum și în districtul Spandau.

De multe ori copiii și tinerii sunt găsiți având asupra lor un cuțit și folosindu-l pentru a comite infracțiuni

Șeful poliției din Berlin a subliniat: „Ceea ce mă îngrijorează pe mine personal este creșterea numărului de infracțiuni în care sunt implicați copii și tineri ca autori.” În cadrul investigațiilor desfășurate în 2022, poliția a înregistrat 141 de suspecți cu vârste de până la 13 ani, față de 80 în anul precedent. În rândul tinerilor cu vârste de până la 17 ani, numărul suspecților a fost de 369, în creștere față de 234 anul trecut.

„Aceasta este deja o creștere semnificativă”, a spus Slowik. Ea a adăugat că, în multe ocazii, copiii și tinerii poartă un cuțit și îl folosesc pentru a comite infracțiuni. „Din nefericire, acest fenomen a luat amploare”, a adăugat ea. – a subliniat ea și a asigurat că poliția monitorizează îndeaproape situația.

Sursa: B.Z.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...