În curând, persoanele cu venituri mici vor putea înota gratuit în piscinele interioare din Berlin

Aproximativ 680.000 de persoane cu venituri mici vor putea înota în curând gratuit în piscinele acoperite din capitala germană. Un regulament corespunzător în acest sens pentru deținătorii unui document de drepturi (Berlin-Pass până în 2022) a fost adoptat marți de Senat. Acest lucru a fost anunțat ieri de către Ministerul Muncii și Afacerilor Sociale.

Oferta va fi disponibilă între 15 februarie și 31 decembrie la aproximativ 30 de piscine din Berlin. Persoanele eligibile vor putea înota gratuit de luni până vineri, între orele 10:00 și 15:00, iar sâmbăta, toată ziua – orele în care piscinele sunt deschise publicului.

Membrii Senatului indică prețurile ridicate

„Recreerea și sportul sunt elemente importante ale participării sociale”, a declarat senatorul de interne Iris Spranger (SPD) cu privire la noul regulament. „Este, de asemenea, responsabilitatea noastră de a crea oferte și oportunități – oportunități – pentru a realiza acest obiectiv.” Ea a adăugat că acest lucru este deosebit de important în vremuri dificile, cum este cea prin care trecem în prezent. În opinia sa, noua propunere arată încă o dată că Berlinul este angajat în favoarea coeziunii sociale.

Senatoarea pentru afaceri sociale Katja Kipping (Partidul Stângii) a considerat că este deosebit de important ca, în aceste vremuri dificile de criză, copiii să poată uita măcar temporar de problemele lor și să se distreze pur și simplu. Din cauza prețurilor în creștere, gospodăriile afectate de criză nu dispun adesea de banii necesari pentru acest lucru. De aceea, landul Berlin a găsit o soluție bună și rapidă la această problemă, a adăugat ea.

Persoanele eligibile cu venituri mici se pot bucura de numeroase oferte culturale și de agrement în Berlin la prețuri reduse sau gratuit. Inițiativa include, de asemenea, un bilet social pentru transportul public.

Sursa: rbb

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...