Primăvara în Germania – termometrele vor arăta până la 20 de grade! Va continua vremea caldă și în următoarele săptămâni?

Este încă iarnă? Sau este doar o primăvară rece care nu prea vrea să se miște? În ultima vreme, vremea în Germania a semănat cu un aprilie schimbător, cu „un pic de iarnă, un pic de vară”, puțină zăpadă, momente cu soare și uneori zile reci și vântoase.

Vremea în Germania: vine primăvara în curând?

Prognoza meteo actuală pentru Germania oferă o oarecare speranță că vom avea parte de o primăvară adevărată în această săptămână. De exemplu, wetterkontor.de anunță că temperaturile vor ajunge la 16 grade Celsius încă de marți, 14 martie. Tot potrivit wetter.de, termometrele vor arăta aproape 20 de grade până la mijlocul lunii. Serviciul german de meteorologie (Deutscher Wetterdienst, DWD) explică faptul că acest lucru se datorează afluxului de mase de aer neobișnuit de cald în mare parte din țară.

Înseamnă oare că primăvara s-a instalat deja definitiv în Germania? Probabil că nu. Meteorologii prognozează revenirea temperaturilor scăzute pentru a doua jumătate a lunii. Potrivit wetter.de, iarna își va face încă simțită prezența. După 20 martie, primăvara va dispărea din nou pentru o vreme. Temperaturile vor scădea sub 10 grade Celsius și ar putea fi din nou frig și ninsoare.

Cum va fi luna aprilie în Germania?

Va începe să se încălzească în aprilie – dar temperaturile vor crește foarte încet. Site-ul wetter.de informează că temperaturile de câteva grade vor persista mult timp în cea de-a patra lună a anului. Noaptea poate fi ger. Sinopticienii prognozează că abia de Paște termometrele din Germania vor arăta în jur de 15 grade, iar de la jumătatea lunii aprilie chiar peste 20 de grade. Modelul meteo american (CFS) prevede, de asemenea, că în aprilie se va încălzi, mai ales în sudul și centrul țării. Poate că atunci se va putea spune deja că primăvara s-a instalat definitiv în Germania. Cu toate acestea, trebuie amintit că prognozele meteo pentru luna aprilie sunt în prezent prea imprecise pentru a putea spune acest lucru cu certitudine.

Sursa: SÜDKURIER

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...