Când se va încheia în sfârșit pandemia de coronavirus? Șeful KBV speră la primăvară…

După un an și jumătate de pandemie de coronavirus, mulți oameni sunt deja obosiți și se întreabă: cât mai durează? Șeful Asociației Naționale a Medicilor de Asigurări de Sănătate Obligatorii (KBV), Andreas Gassen, crede că aceasta ar putea dura încă șase luni sau trei trimestre. „Presupun că pandemia de coronavirus se va încheia în primăvara anului 2022”, a declarat joi Andreas Gassen într-un interviu acordat „Rheinische Post”. „Până atunci, procentul celor vaccinați va fi încă puțin mai mare, dar mai ales va crește numărul persoanelor cu anticorpi. Atunci restricțiile vor deveni probabil complet inutile.”

Florian Hoffmann, secretarul general al Asociației Interdisciplinare Germane pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență (DIVI), se așteaptă ca din 2022 să fie disponibile vaccinuri și pentru sugari. Biontech și Moderna desfășoară deja diverse studii, unele dintre ele implicând chiar și sugari. Potrivit lui Hoffmann, un vaccin pentru copiii cu vârsta sub 12 ani poate fi așteptat în cursul acestui an. Acest grup va primi probabil o doză redusă de vaccin.

În toamnă, numărul de infecții va crește din nou

În același timp, Gassen a declarat că numărul de infecții va crește din nou în toamnă. Cu toate acestea, numărul de cazuri severe de COVID-19 va fi mult mai mic decât iarna trecută.

Numărul de spitalizări cauzate de COVID-19 este în creștere de câteva săptămâni. Miercuri, Institutul Robert Koch (IRK) a anunțat că rata calculată pe baza numărului de persoane internate în spital din cauza coronavirusului la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile este acum de 1,81. Maximul anterior a fost de aproximativ 15,5 în perioada Crăciunului. În ceea ce privește rata de spitalizare, nu a fost definită o valoare de prag la nivel național care să indice momentul în care situația devine critică, printre altele din cauza diferențelor regionale mari. În plus, valoarea reflectă situația epidemică cu un decalaj clar, deoarece între momentul infectării și ziua internării în spital trec în medie zece zile.

Discuții privind vaccinarea de rapel

Între timp, multe landuri germane au început să ofere vaccinuri de rapel pentru persoanele în vârstă și persoanele cu imunitate redusă. De regulă, acesta este al treilea vaccin pentru ei, iar preparatul pentru coronavirus se va administra cel mai devreme după șase luni. Klaus Reinhardt, președintele Asociației Medicale Germane, a criticat decizia de a merge mai departe fără o recomandare adecvată din partea Comitetului Permanent pentru Vaccinare (Stiko). Reinhardt a declarat joi că, în teorie, există multe argumente în favoarea unui așa-numit vaccin de rapel. Cu toate acestea, nu există încă cercetări convingătoare cu privire la întrebarea dacă, pentru cine și când este necesară administrarea acestuia.

Stiko intenționează să facă o recomandare în viitorul apropiat, a declarat miercuri șeful său, Thomas Mertens, pentru Agenția germană de presă. Cu toate acestea, încă nu a fost dată o dată concretă.

Critici din partea politicienilor

Expertul în sănătate Janosch Dahmen a acuzat guvernul federal de o strategie vagă și tardivă de vaccinare de rapel COVID-19. În opinia sa, guvernul federal a neglijat să colecteze sistematic date pentru Germania într-un stadiu timpuriu, care ar fi arătat pentru cine și când așa-numitele vaccinări de rapel au sens.

Expertul în sănătate al SPD, Karl Lauterbach, a declarat: „Teama mea este că acum al treilea vaccin va fi administrat multor persoane care nu vor beneficia de el, iar cei care au nevoie urgentă de el nu îl vor primi.”

Care este scopul regulii „2G”?

Virologul Hendrik Streeck, de la Bonn, a pledat împotriva restricțiilor „2G”, adică a ofertelor doar pentru persoanele vaccinate și recuperate. Acest lucru nu are „nici sens din punct de vedere social, nici medical”, a declarat el joi reporterilor ziarului „Neue Osnabrücker Zeitung”. În opinia sa, restricțiile de acest tip nu ar avea un efect semnificativ. „Nu este vorba de faptul că persoanele care nu sunt vaccinate sau care nu s-au recuperat stau frustrate acasă și nu au o viață socială”, a explicat el.

Hamburg a introdus la sfârșitul săptămânii un model „2G”, care este deocamdată unic în Germania: organizatorii și restauratorii pot accepta doar oaspeți vaccinați și recuperați – astfel, ei sunt în mare parte scutiți de restricțiile anterioare impuse în legătură cu pandemia de coronavirus. Alternativ, acestea pot, de asemenea, să admită persoane cu un rezultat negativ la testul coronavirus, dar în acest caz sunt supuse unor limite privind numărul de oaspeți permis și altor cerințe.

Sursa: www.web.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...