Germania: Spania, Marea Britanie și Irlanda nu vor mai fi zone de risc ridicat începând de luni

Lista zonelor cu risc ridicat se micșorează: Institutul Robert Koch) a anunțat vineri că alte 19 țări și mai multe teritorii de peste mări vor dispărea de pe lista zonelor cu risc ridicat, fără a fi adăugate altele noi.

Spania, Marea Britanie și Irlanda nu vor mai fi zone de risc ridicat

Turiștii ar trebui să fie deosebit de mulțumiți de eliminarea statutului de risc pentru destinații populare din Europa. Spania – inclusiv Insulele Baleare, cu insula de vacanță Majorca, și Insulele Canare, cu stațiuni de vacanță pe tot parcursul anului, cum ar fi Gran Canaria, Marea Britanie și Irlanda nu mai sunt, începând de luni, zone de risc ridicat, iar călătorii și copiii nevaccinați nu mai trebuie să fie supuși carantinei la întoarcerea în țară.

Destinații populare precum SUA, Tunisia, Maroc și Emiratele Arabe Unite vor fi, de asemenea, eliminate de pe listă. Din nou, pe viitor se va aplica doar regula 3-G pentru intrarea în Germania, deoarece persoanele nevaccinate și nevindecate trebuie să aibă un rezultat negativ la testul pentru coronavirus pentru a intra în Germania. Înregistrarea digitală nu va mai fi necesară.

În curând, mai puține zone cu risc ridicat?

Cu toate acestea, abordarea anterioară a Ministerului Federal al Sănătății, a Ministerului Federal de Interne și a Ministerului Federal al Afacerilor Externe în ceea ce privește clasificarea țărilor ca zone cu risc ridicat s-ar putea schimba în curând.

Ca și până acum, o incidență de șapte zile cu mult peste 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori implică o probabilitate ridicată ca o țară sau o regiune să fie clasificată ca zonă de risc ridicat și să fie emisă o avertizare de călătorie de către Ministerul Federal al Afacerilor Externe. Se pot adăuga și alți factori, cum ar fi rata de răspândire a bolii, rata de spitalizare și testele judiciare pozitive.

Acest tip de clasificare a făcut ca multe țări să fie considerate în prezent zone cu risc ridicat, unde incidența este mult mai mică decât în Germania.

Dar acest lucru s-ar putea schimba în curând: Guvernul federal și șefii de stat au convenit miercuri să „ia în considerare creșterea morbidității la nivel mondial din cauza Omicron” și să ajusteze clasificarea zonelor cu risc ridicat. Mai presus de toate, acest lucru ar trebui să faciliteze călătoriile pentru familii. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt adesea nevaccinați și, prin urmare, nu pot evita carantina”. – citește rezoluția.

În prezent, nu este clar dacă în viitor se va putea renunța la cerința de carantină la întoarcerea din zonele cu risc ridicat sau dacă se vor modifica pragurile de clasificare.

Regulamente pentru intrarea în Germania

La intrarea în Germania se aplică, în general, regula 3G: călătorii trebuie să aibă asupra lor dovada vaccinării, a recuperării sau a unui test negativ pentru coronavirus. Se aplică reguli mai stricte pentru intrarea din zonele cu risc ridicat și din zonele cu variante de virus:

Înregistrare online: Toate persoanele care se întorc din zone cu risc ridicat și cu variante de virus trebuie să completeze în prealabil o cerere de intrare digitală. Cei care au fost testați, complet vaccinați și recuperați trebuie să încarce rezultatele testului, ale vaccinării sau ale recuperării.

Obligația de carantină: Orice persoană care sosește dintr-o zonă cu risc ridicat și nu este nici vaccinată, nici vindecată trebuie să se supună unei carantine de până la zece zile în Germania. Începând cu a cincea zi, este posibilă eliberarea din carantină la prezentarea unui rezultat negativ al testului pentru coronavirus. Copiii trebuie, de asemenea, să fie izolați – dar copiii cu vârsta sub șase ani nu trebuie să fie testați, iar carantina se încheie automat după a cincea zi. Orice persoană care intră dintr-o zonă cu risc de infectare cu virusul trebuie să fie supusă unei carantine de 14 zile. Nu există excepții pentru persoanele vaccinate, convalescenți și copii.

Obligația de testare pentru coronavirus: Orice persoană care sosește dintr-o zonă cu o variantă a virusului trebuie să prezinte un test PCR negativ înainte de îmbarcare, indiferent de statutul de vaccinare. Potrivit Ministerului Federal al Sănătății, chiar și după sosire, autoritățile sanitare de la aeroport sau de la locul de retragere/carantină pot solicita teste PCR suplimentare. Această regulă se aplică, de asemenea, persoanelor vaccinate și vindecate. Pentru intrarea dintr-o zonă cu risc ridicat, este suficientă dovada 3G (vaccinare, convalescență sau test coronarian). Un test rapid cu antigen poate avea o durată maximă de 24 de ore, iar un test PCR 72 de ore. Copiii cu vârsta sub șase ani sunt scutiți de cerința de detectare.

sursa: rnd.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...