Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei!

După 16 ani de cancelarie a Angelei Merkel (67 de ani), Olaf Scholz (63 de ani, SPD) a fost ales de 395 de membri ai Bundestagului drept noul cancelar german. Scholz conduce prima coaliție la nivel federal, care include SPD, Verzii și FDP.

Olaf Scholz este cel de-al patrulea cancelar SPD al Germaniei

Scholz este al patrulea cancelar SPD, după Willy Brandt, Helmut Schmidt și Gerhard Schröder. Imediat după alegerea sa, președintele federal Frank-Walter Steinmeier îi va înmâna certificatul de nominalizare la Palatul Bellevue. Scholz trebuie apoi să depună jurământul în Bundestag.

Numirea celor 16 miniștri de către președintele federal va încheia procesul de formare a guvernului la zece săptămâni bune după alegerile pentru Bundestag din 26 septembrie.

Aplauze pentru Scholz în Bundestag:

În ultimii 16 ani, CDU a avut până acum patru cancelari – Konrad Adenauer, Ludwig Erhard, Kurt Georg Kiesinger și Helmut Kohl – precum și pe cancelarul Angela Merkel.

Merkel și-a ocupat locul în tribuna de onoare a Bundestagului

Merkel a luat loc în tribuna de onoare a Bundestagului în calitate de cancelar interimar. Ea a fost aplaudată îndelung după ce a fost întâmpinată de președintele Bundestagului, Bärbel Bas (SPD). Doar grupul parlamentar AfD nu l-a respectat pe cancelarul demisionar și a rămas așezat.

Scholz o va înlocui pe Merkel la cancelarie în această după-amiază.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...