Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei!

După 16 ani de cancelarie a Angelei Merkel (67 de ani), Olaf Scholz (63 de ani, SPD) a fost ales de 395 de membri ai Bundestagului drept noul cancelar german. Scholz conduce prima coaliție la nivel federal, care include SPD, Verzii și FDP.

Olaf Scholz este cel de-al patrulea cancelar SPD al Germaniei

Scholz este al patrulea cancelar SPD, după Willy Brandt, Helmut Schmidt și Gerhard Schröder. Imediat după alegerea sa, președintele federal Frank-Walter Steinmeier îi va înmâna certificatul de nominalizare la Palatul Bellevue. Scholz trebuie apoi să depună jurământul în Bundestag.

Numirea celor 16 miniștri de către președintele federal va încheia procesul de formare a guvernului la zece săptămâni bune după alegerile pentru Bundestag din 26 septembrie.

Aplauze pentru Scholz în Bundestag:

În ultimii 16 ani, CDU a avut până acum patru cancelari – Konrad Adenauer, Ludwig Erhard, Kurt Georg Kiesinger și Helmut Kohl – precum și pe cancelarul Angela Merkel.

Merkel și-a ocupat locul în tribuna de onoare a Bundestagului

Merkel a luat loc în tribuna de onoare a Bundestagului în calitate de cancelar interimar. Ea a fost aplaudată îndelung după ce a fost întâmpinată de președintele Bundestagului, Bärbel Bas (SPD). Doar grupul parlamentar AfD nu l-a respectat pe cancelarul demisionar și a rămas așezat.

Scholz o va înlocui pe Merkel la cancelarie în această după-amiază.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...