Iată ce puteți face în cazul în care autoritățile din Germania nu acționează!

Funcționarii din Germania sunt obligați să răspundă în scris la fiecare cerere sau obiecție într-o anumită perioadă de timp. Potrivit profesorului Wolf-Rüdiger Schenke de la Universitatea din Mannheim, „se poate exercita presiune asupra statului”. În cazul în care o autoritate rămâne inactivă într-un anumit caz, este posibil să se introducă o acțiune în instanță pe motiv de inactivitate. die Untätigkeitsklage.

În ce cazuri poate fi introdusă în Germania o acțiune în constatarea abținerii de a acționa?

În legislația socială germană, acțiunea în justiție pentru omisiune este posibilă în două cazuri:

  • În cazul în care autoritatea nu emite o decizie în termen de 6 luni de la depunerea cererii. Aceasta se referă la cererile care necesită un act administrativ în sensul dreptului social, de exemplu, cererile de ajutor de șomaj (atât ALG I, cât și ALG II), pensii etc.
  • În cazul în care autoritatea în cauză nu a dat curs apelului dumneavoastră în termen de trei luni de la data la care ați trimis scrisoarea de apel

Cererea trebuie să fie depusă la o instanță de protecție socială (Sozialgericht). Cu toate acestea, autoritățile pot pretinde că există un motiv important care a dus la o perioadă mai lungă decât cea prevăzută de lege pentru procesarea cererii. În acest caz, procedura se amână pentru o perioadă stabilită de instanța de protecție socială. Un motiv important nu poate fi în niciun caz lipsa unui număr suficient de personal sau lipsa unei expuneri de motive pentru un recurs împotriva unei decizii a autorității.

Situația nu este cu mult diferită în dreptul administrativ german. Autoritățile germane au la dispoziție un termen de trei luni pentru a procesa cererile în conformitate cu dreptul administrativ.

Cine plătește cheltuielile de judecată pentru inactivitatea funcției în Germania?

În principiu, autoritatea împotriva căreia introduceți o acțiune în constatarea abținerii de a acționa trebuie să suporte cheltuielile de judecată, inclusiv onorariile avocatului dumneavoastră. Numai existența unui motiv important pentru a nu lua o decizie justifică faptul că autoritatea a acționat în mod necorespunzător. Cu toate acestea, autoritatea trebuie să îl informeze pe solicitant cu privire la existența unui motiv valabil. De asemenea, cu o lună înainte de expirarea termenului în cauză, solicitantul trebuie să informeze autoritatea cu privire la urgența chestiunii și la posibilitatea de a introduce o acțiune în constatarea abținerii de a acționa în cazul în care termenul nu este respectat. În acest caz, autoritatea în cauză trebuie să fie invitată să prezinte motivul întârzierii (mai jos este prezentat un model de text).

În ceea ce privește plata cheltuielilor de judecată, trebuie remarcat faptul că autoritatea va plăti în mod regulat cheltuielile de judecată ale reclamantului în cazul în care nu se ia o decizie în termenul menționat mai sus. În cazul în care autoritatea nu a avut motive suficiente pentru a lua decizia sau nu l-a informat pe reclamant în legătură cu aceasta, reclamantul trebuie adesea să suporte costurile în conformitate cu teoria cauzalității. În orice caz, vă recomandăm să contactați un avocat și să cereți părerea acestuia! Persoanele cu venituri mici au posibilitatea de a obține consiliere juridică gratuită în Germania:

Cum să obțineți consiliere juridică gratuită în Germania?

Cum pot chema autoritățile din Germania să acționeze? Model de scrisoare!

Dacă doriți să solicitați unei autorități din Germania să acționeze în numele dumneavoastră, puteți utiliza următorul model de scrisoare (eliminați textul după caz):

Musterbehörde
Musterstraße 1

54321 Musterstadt                                                               Musterstadt, den 01.10.2020

Betreff: Max Mustermann, Musterstraße 1, 12345 Musterstadt
Erinnerung an die Bearbeitung meines Antrags/ Widerspruchs vom …………………..
Dosar: … (Documente furnizate de Curtea de Conturi)

Sehr geehrte Damen und Herren,

Am la ….. einen Antrag auf … / Widerspruch gegen den Bescheid vom ….. eingelegt. Până astăzi, acest lucru nu numai că a fost decis de dumneavoastră, dar am menționat și o serie de considerente importante care au dus la respingerea acestei plângeri.

Ich fordere Sie daher auf, mojein Anliegen unverzüglich zu bearbeiten oder mir zumindest die zur Verzögerung führenden wesentlichen Gründe mitzuteilen.

Nach Ablauf der sich aus § 88 SGG ergebenden Fristen werde ich mich unverzüglich an einen Rechtsanwalt wenden und mit seiner Hilfe eine Untätigkeitsklage einreichen. Costurile implicate vor fi ultimele care vor fi suportate de dumneavoastră.

Mit freundlichen Grüßen

Contact personal cu biroul din Germania

Frank Zitka, purtătorul de cuvânt al Sindicatului funcționarilor publici germani, subliniază problemele de personal și supraîncărcarea de muncă din multe birouri germane: „În multe birouri există o lipsă de personal. Este suficient ca o singură persoană să se îmbolnăvească pentru ca activitatea să se oprească. Colegii stau în fața unor teancuri imense de dosare. Din acest motiv, el recomandă să contactați mai întâi biroul în cauză personal și să încercați să rezolvați problema pe loc (de preferință în scris cu confirmare de primire sau prin telefon). Dacă acest lucru nu ajută, nu este exclusă o vizită la un avocat.

Merită să citiți

Dacă un funcționar se comportă nepotrivit cu dumneavoastră sau este incompetent în ochii dumneavoastră, puteți reclama acest lucru superiorului său:

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...