Baden-Württemberg: Primul land federal plănuiește un blocaj pentru cei nevaccinați

Dacă propunerea din Stuttgart va fi adoptată, persoanele nevaccinate vor trebui să se pregătească pentru restricții. Uwe Lahl (70 de ani, Grupul Verzilor), șef de birou la Ministerul Afacerilor Sociale din Baden-Württemberg, anunță: „Când 200 până la 250 de paturi de terapie intensivă vor fi ocupate, vom lua în considerare introducerea unor restricții de contact inițiale pentru adulții nevaccinați.” Acestea sunt măsuri deja cunoscute de la închiderile anterioare, cum ar fi „permiterea întâlnirii doar a două familii”.

În plus, regula „2G” se va aplica persoanelor nevaccinate dacă numărul pacienților COVID din unitățile de terapie intensivă este de 300 sau mai mult. Acest lucru înseamnă că persoanelor nevaccinate li se va refuza accesul la restaurante sau concerte, chiar dacă testele lor sunt negative.

Liderul CDU din Baden-Württemberg susține această idee

Liderul CDU din Baden-Württemberg, Thomas Strobl (61 de ani), a declarat într-un interviu pentru BILD am SONNTAG că incidența ridicată în rândul celor nevaccinați nu poate fi privită cu indiferență: „Dacă boala se răspândește în unitățile de terapie intensivă, trebuie să se ia măsuri. În acest caz, ar fi o greșeală să îi considerăm pe toți co-responsabili, inclusiv pe cei vaccinați – din acest motiv, pentru cei nevaccinați se aplică reguli diferite față de cei vaccinați.

100 de pacienți în unitățile de terapie intensivă

În prezent, aproximativ 100 de pacienți cu COVID sunt tratați în unitățile de terapie intensivă din Baden-Württemberg. Pragul la care face referire Lahl poate fi atins în decurs de o săptămână, potrivit autorității naționale de sănătate. La vârful celui de-al doilea și al treilea val, peste 600 de pacienți COVID au fost tratați în unitățile de terapie intensivă din Baden-Württemberg.

Sprijinul pentru acest plan vine din Bavaria. Ministrul Sănătății, Klaus Holetschek (56 de ani, CSU), spune că este deja necesar să înceapă să se gândească la măsuri viitoare, cum ar fi limitarea contactelor, „pentru a proteja sistemul de sănătate”. Virologul Klaus Stöhr (62 de ani) vede, de asemenea, aspectele pozitive: „În cele din urmă, am avea o comunicare de criză, în care valorile limită și restricțiile aferente sunt comunicate în avans”.

Lauterbach se declară în favoarea acestui proiect, dar critică intervenția prea mare în viața privată

Expertul în sănătate Karl Lauterbach (58 de ani, SPD) este în favoarea luării de măsuri pentru cei nevaccinați, dar critică faptul că legislația interferează puternic cu viața privată. „Ar trebui să facem acest lucru doar dacă opțiunea Hamburg se dovedește a fi insuficientă”, spune el. Conform regulii 2G din Hamburg, de ieri, restaurantele sau cinematografele pot accepta în mod voluntar doar persoane vaccinate și recuperate. Potrivit unui sondaj BILD, 56% dintre germani ar susține acest model pentru întreaga Germanie, în timp ce 34% sunt împotrivă.

Dr. Britta Konradt (60 de ani), medic avocat, este sceptică în ceea ce privește punerea în aplicare a planului: „Cred că reglementarea 2G impusă de stat pentru restaurante sau săli de sport este disproporționată.” O cerință legală de vaccinare ar fi o condiție prealabilă. Criticile vin și din partea FDP. „Există cu siguranță măsuri mai blânde decât restricțiile de contact universale care amenință acum pentru cei nevaccinați, cum ar fi testarea”, spune Wolfgang Kubicki (69). „Dacă statul nu folosește măsuri mai blânde, acționează neconstituțional”.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...