Noua lege germană privind protecția împotriva infecțiilor: obligația de a purta măști va fi eliminată aproape peste tot

Guvernul federal și guvernele fiecărui land german au convenit să relaxeze restricțiile privind covidienele. O mare parte din restricțiile actuale urmează să fie eliminate începând cu 20 martie. Acest lucru este prevăzut în proiectul noii legi privind protecția împotriva infecțiilor (Infektionsschutzgesetz), care a fost discutat miercuri în cadrul unei ședințe a guvernului federal. În conformitate cu actuala lege privind protecția împotriva infecțiilor, restricțiile introduse în legătură cu pandemia de coronavirus, care sunt în vigoare în prezent, expiră la 19 martie.

Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD) și ministrul justiției, Marco Buschmann (FDP), care au prezentat miercuri după-amiază noul concept, au subliniat că, în pofida modificărilor legislative planificate, unele măsuri de bază de protecție împotriva infecțiilor vor putea fi aplicate și după 20 martie.

Nu toate problemele au fost clar rezolvate

Purtarea de măști, inclusiv în transportul public, și testarea coronavirusului la persoanele cu risc ridicat din centrele de îngrijire sau din spitale sunt considerate măsuri de protecție de bază. Deși obligația de a purta măști în magazine și supermarketuri urmează să fie abolită, landurile au insistat asupra faptului că aceasta este încă necesară în anumite locuri – de exemplu în autobuze sau în interiorul instituțiilor publice. Nu este clar dacă va fi în continuare necesar să se acopere gura și nasul atunci când se merge la coafor sau când se călătorește cu trenul sau dacă nu va mai exista o astfel de cerință.

Prin urmare, rămâne de văzut dacă și cum vor fi modificate reglementările din acest domeniu în Renania de Nord-Westfalia, care prevăd obligativitatea purtării măștilor în mijloacele de transport în comun, în taxiuri, în încăperile deschise pentru afaceri sau clienți, în timpul evenimentelor de amploare, precum și în saloanele de coafură și de înfrumusețare.

Reglementarea focarelor de coronavirus – decizie la discreția statelor

Proiectul noii legi privind protecția împotriva infecțiilor prevede, de asemenea, reglementarea focarelor de infecții cu coronavirus. Aceasta este menită să asigure protecția populației în acele regiuni în care numărul de noi infecții cu coronavirus este deosebit de ridicat, chiar și după ce majoritatea restricțiilor privind covidul vor expira la 20 martie. În cazul unui număr mare sau chiar în creștere de noi infecții cu coronavirus și al unui risc de supraîncărcare a sistemului de sănătate, va fi posibilă înăsprirea imediată a restricțiilor, a explicat Lauterbach. Parlamentele landurilor ar fi astfel în măsură să contracareze imediat răspândirea pandemiei prin introducerea unor restricții mai stricte.

Aceasta ar include restabilirea obligației de a purta măști, a regimului sanitar, a cerinței de a prezenta dovada vaccinării, a stării de recuperare sau a rezultatelor negative ale testelor pentru coronavirus sau a normelor 2G și 3G. „Acest lucru ne oferă instrumente cu ajutorul cărora statele individuale pot răspunde imediat la un număr mare (de infecții)”. El crede că aceste soluții vor putea fi folosite și pentru a combate un posibil val de infecții în timpul verii.

Până la 2 aprilie, se vor aplica norme tranzitorii

Normele tranzitorii se vor aplica în fiecare stat până la 2 aprilie. Până în acest moment, toate statele ar trebui să fi încorporat în legislația de stat noile reglementări planificate în materie de strictețe.

Regulamentele modificate se vor aplica până la 23 septembrie

Pentru ca noile reglementări să intre în vigoare la 20 martie, ele trebuie să fie adoptate de Bundestag și Bundesrat în săptămâna următoare. Vineri, Bundestagul va vota noua lege privind protecția împotriva infecțiilor. Acesta urmează să rămână în vigoare până la 23 septembrie. Având în vedere că se așteaptă ca situația pandemică să se dezvolte rapid în toamnă, acesta ar fi un moment bun pentru a lua în considerare o posibilă reajustare a dispozițiilor legii la circumstanțele în schimbare.

Sursa: www1.wdr.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...