Germania: va costa în curând un rulou mai mult de un euro? Inflația lovește în brutari!

După gaze, ulei și paste făinoase, inflația lovește și un alt produs: chiflele de pâine. Un amestec de efecte ale pandemiei și de prețurile în creștere ale materiilor prime și energiei determină creșterea costurilor pentru brutari. Prin urmare, un simplu rulou Kaiser poate costa în curând mai mult de un euro în Germania.

Creșteri masive de prețuri – nu numai pentru materiile prime

Inflația actuală afectează și brutarii. Deoarece costurile materiilor prime și ale energiei cresc brusc, există riscul creșterii costurilor de coacere. În timp ce prețurile la pâine cresc deja, primele voci vorbesc despre chifle care ar putea costa în curând mai mult de un euro – și există mai multe motive pentru acest lucru.

În primul rând, materiile prime au devenit mult mai scumpe pentru brutari. În cazul cerealelor, se înregistrează o creștere a prețurilor de peste o treime (34,4%) – potrivit cifrelor Oficiului Federal de Statistică. În cazul zahărului, se vorbește chiar de o creștere a prețului cu peste 40 de procente față de anul precedent.

Șeful breslei brutarilor din Berlin, Johannes Kamm, raportează că și ingredientele precum sultaninele, migdalele și semințele de dovleac din străinătate sunt din ce în ce mai scumpe. „Costurile de transport au crescut de zece ori” – a declarat el într-un interviu pentru „B.Z.”

Ne vom confrunta în curând cu un șoc al prețurilor în brutărie?

Creșterea prețurilor la energie are, de asemenea, un mare impact asupra brutarilor. Gazul și electricitatea pe care brutarii le folosesc pentru a face să funcționeze cuptoarele lor au devenit mult mai scumpe, iar odată cu prețurile ridicate de la benzinării, costul unei mașini devine și el mai mare.

Numai acest lucru determină deja o creștere a prețului produselor de panificație. De exemplu, în Berlin, de la 30 la 33 de cenți, în Münsterland, de la 40 la 45 de cenți. Chiar și în cazul pâinii albe (plus 5%) și al pâinii prăjite (plus 10%), prețurile au crescut deja față de 2020. – Și până acum nu se întrevede niciun sfârșit.

Consecința este un avertisment lansat de „Bäckerzeitung”, care va șoca probabil multă lume: dacă companiile ar trebui să transfere toate costurile pe care le suportă în prezent asupra consumatorilor, rulourile „ar trebui să coste în curând mult mai mult de un euro”. De asemenea, multe companii resimt încă efectele pandemiei de coronavirus – în combinație cu creșterea actuală a prețurilor materiilor prime și a energiei, mijloacele de trai ale multor brutari sunt amenințate.

Sursa: www.focus.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...