După cuvintele lui Drosten despre sfârșitul pandemiei: Politicienii din Germania vor ridicarea tuturor restricțiilor!

Ministrul federal al justiției, Marco Buschmann, a cerut încetarea tuturor restricțiilor după declarațiile virologului Christian Drosten privind sfârșitul pandemiei de coronavirus. „Christian Drosten a fost unul dintre cei mai precauți oameni de știință în timpul pandemiei!” – a scris luni politicianul FDP pe Twitter. „Acum, concluzia sa este: pandemia s-a terminat. Ne aflăm într-o stare endemică. Ca o consecință politică, ar trebui să punem capăt ultimelor restricții.”

Ministrul bavarez al sănătății, Klaus Holetschek, a declarat că a solicitat guvernului federal să examineze dacă legea privind protecția împotriva infecțiilor ar putea fi adaptată la noua situație.

Holetschek: Adaptați legea privind protecția împotriva infecțiilor

Holetschek a explicat luni: „Din ce în ce mai mulți experți presupun că pandemia s-a transformat treptat într-o endemie. Guvernul federal nu poate ignora acest lucru și ar trebui să examineze Legea privind protecția împotriva infecțiilor pentru a vedea cum ar trebui adaptată la noua situație.”

Politicianul de la CSU a subliniat: „Este timpul să trecem de la o fază de prescripții la o fază de recomandări și responsabilitate personală. Bavaria face deja acest lucru în multe domenii și funcționează bine pentru noi. Guvernul federal ar trebui să examineze acum, de exemplu, dacă obligația de mascare în transportul pe distanțe lungi mai este necesară.”

Asociația Medicală Mondială îndeamnă la prudență

Cu toate acestea, președintele consiliului de administrație al Asociației Medicale Mondiale, Frank Ulrich Montgomery, îndeamnă la prudență. „Relaxarea nu înseamnă că poți renunța la toate măsurile de precauție, trebuie să ai în continuare puțină grijă de tine și de mediul înconjurător”,” – Montgomery a avertizat în BR. Acest lucru este evidențiat de experiențele din străinătate, unde, în unele cazuri, măsurile de protecție sunt încă în vigoare: „Nu este nicidecum cazul că în majoritatea țărilor din afara Germaniei nu mai există reglementări în vigoare.”

Montgomery recomandă purtarea măștilor în cabinetele medicale – și, de asemenea, în spațiile închise și slab ventilate din interior. Acesta a dat ca exemplu metroul și trenurile suburbane. „În mod ideal, acest lucru ar trebui să se facă pe baza bunului simț”, a spus el – a spus el. Totuși, cel mai important lucru, în opinia sa, este ca vaccinarea să continue. Cu toate acestea, subliniază Montgomery, situația s-a ameliorat considerabil. Trecerea de la pandemie la endemie este un „punct de cotitură”.

Medicii recomandă purtarea voluntară a măștilor după pandemie

Reprezentanții medicilor sunt, de asemenea, în favoarea menținerii măsurilor de protecție. „Nu este înțelept – și pentru viitor – ca persoanele care au infecții infecțioase, de orice fel, să se izoleze pentru câteva zile și să se gândească cu o anumită prudență și toleranță la măsura în care ies în mijlocul oamenilor?”, a declarat președintele Asociației Medicale Germane, Klaus Reinhardt, la postul de radio Deutschlandfunk. Cu toate acestea, el s-a întrebat „în ce măsură mai avem nevoie de măsuri legale în ceea ce privește Legea privind protecția împotriva infecțiilor”.

Drosten consideră că imunitatea în rândul populației este fiabilă

Christian Drosten, șeful secției de virologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin, a declarat pentru Tagesspiegel că Germania va cunoaște primul val endemic de Sars-CoV-2 în această iarnă, „în opinia mea, acest lucru înseamnă că pandemia s-a încheiat”. Imunitatea împotriva Sars-CoV-2 va fi atât de largă și de rezistentă după iarnă încât va fi dificil pentru virus să pătrundă în timpul verii, a spus Drosten. În opinia sa, lucrurile ar putea fi diferite în cazul unui nou salt mutațional al agentului patogen. „Dar nici nu mă aștept la asta în acest moment”, a adăugat el.

Opinia că starea de pandemie a fost depășită este împărtășită acum de mai mulți experți din Germania.

Länder tratează diferit normele privind covidia

În statele federale care și-au stabilit propriile măsuri de protecție împotriva coronavirusului, cum ar fi izolarea obligatorie și normele privind utilizarea măștilor în transportul public, în prezent se aplică încă diferite restricții.

De exemplu, obligația de a purta o mască în mijloacele de transport în comun a fost deja abolită în Bavaria și Saxonia-Anhalt și va expira la sfârșitul anului în Schleswig-Holstein. Bavaria, Hesse, Baden-Württemberg, Schleswig-Holstein și Renania-Palatinat au renunțat la obligația de a-i izola pe cei care sunt testați pozitiv și optează în schimb pentru cerințe mai stricte privind masca pentru cei infectați.

Alții sunt mai prudenți. Pentru Stephan Weil (SPD), președintele ministrului din Saxonia Inferioară, primul lucru de făcut este să treacă iarna în formă. Pe de altă parte, guvernul landului Mecklenburg-Vorpommern dorește să elimine izolarea obligatorie și obligația de a purta măști în transportul local cel mai devreme după iarnă. Prim-ministrul saxon Michael Kretschmer (CDU) dorește să ia o nouă decizie în ianuarie – dar a subliniat deja că responsabilitatea personală pentru purtarea măștilor în transportul local este importantă pentru el.

Sursa: Tagesspiegel

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...