Cât combustibil poate transporta o mașină privată din străinătate în Germania?

Prețurile carburanților bat recorduri. Benzina și motorina costă în prezent mai mult de 2 euro în Germania. Motivul evident al exploziei prețurilor este creșterea uriașă a prețului petrolului cauzată de războiul din Ucraina.

În Germania, statul câștigă crore pe combustibil

Dar de ce benzina este de obicei mai ieftină în țările vecine? Să luăm exemplul Austriei: la începutul săptămânii, benzina costa 1,69 euro. Acest lucru se datorează unui impozit mai mic. Diferențele față de Polonia sunt și mai mari, deoarece Varșovia a redus TVA-ul la carburanți de la 23 la 8%.

În Germania, statul câștigă încă o sumă uriașă de bani din petrol. La peste 2 euro pe litru de benzină, mai mult de jumătate se duce în vistieria statului.

Rezultatul acestor diferențe uriașe de preț este turismul de combustibil. Mulți oameni se întreabă: când începe să fie rentabil să cumperi benzină într-o țară vecină? Și ce este de fapt permis? Răspundem la aceste întrebări mai jos!

Cât de mult combustibil în canistre pot transporta în mașina mea în Germania?

.
Pe teritoriul Germaniei, cantitatea totală de combustibil transportată în vehicule private nu poate depăși 60 de litri pe canistră și maximum 240 de litri. Recipientul de rezervă trebuie să fie ermetic și incasabil. Există standarde fixe pentru containere, despre care veți citi mai multe mai jos.

Cât de mult combustibil am voie să transport peste graniță în Germania?

La trecerea frontierei germane se aplică reguli diferite: Din țările vecine din UE puteți veni în Germania cu rezervorul plin și cu 20 de litri în plus în canistră. Orice persoană care transportă mai mult de atât comite o infracțiune fiscală. În plus, tot combustibilul din canistre, inclusiv cei 20 de litri permiși, este confiscat în cazul unui control.

ATENȚIE: În unele țări, transportul combustibilului în canistre este interzis. Acesta este cazul, de exemplu, în Luxemburg, unde rezervorul maxim care poate fi transportat este un rezervor plin de combustibil. Nu există probleme în alte țări care se învecinează direct cu Germania.

Din țările din afara UE (de exemplu, Elveția), pe lângă un rezervor plin, 10 litri într-un recipient de rezervă sunt scutiți de taxe vamale dacă sunt importați cu mașina.

Când începe să merite să mergi într-o țară vecină pentru combustibil?

Cu cât benzina costă mai mult în Germania, cu atât este mai atractiv să mergeți la o benzinărie din străinătate. Faptul că acest lucru se dovedește a fi profitabil depinde, desigur, de mai mulți factori:

▶︎ Diferența de preț în țară și în străinătate
▶︎ Distanța până la stația de benzină din străinătate
▶︎ Cantitatea de combustibil care urmează să fie achiziționată
▶︎ Consumul de combustibil al autoturismului

În principiu, calculul este simplu: economia realizată la achiziție trebuie să fie în orice caz mai mare decât costurile de combustibil suportate la realimentare.

Mai jos este prezentat un exemplu de calcul:
Diferența de preț este de 50 de cenți (2 euro în Germania și 1,50 euro în străinătate).
60 de litri cumpărați în străinătate reprezintă o economie de 30 de euro (0,50 euro înmulțit cu 60).

Dacă distanța până la benzinăria din străinătate este de 50 km, cumpărătorul parcurge 100 km dus-întors. Cu un consum de 7 litri la 100 de kilometri, costul este de șapte ori mai mare decât cel al unui litru de benzină.

Presupunând că benzina din rezervor a costat 2 euro, aceasta înseamnă de 3,5 ori 2 euro pentru drumul de întoarcere, adică 7 euro. Drumul de întoarcere (cu benzină mai ieftină) costă de 3,5 ori 1,50 euro, adică 5,25 euro.

Prin urmare, costul combustibilului pentru această călătorie este de 12,25 EUR. Prin urmare, călătoria economisește 17,75 euro.

NOTĂ: Cu toate acestea, costul de funcționare a mașinii pe kilometru este ușor mai mare decât costul combustibilului pur. Acest calcul al prețului nu ia în considerare uzura, pierderea valorii mașinii etc.

Care este cantitatea maximă de combustibil care poate fi depozitată într-un garaj din Germania?

Aici trebuie făcută o distincție între benzină și motorină. De exemplu, articolul 17 din Ordonanța bavareză privind garajele se referă la depozitarea benzinei în garaje. Acesta precizează:

„În garajele medii și mari, substanțele inflamabile, altele decât cele pentru autovehicule, pot fi depozitate doar în cantități nesemnificative. În garajele mici, pot fi depozitați până la 200 de litri de motorină și până la 20 de litri de benzină în containere sigilate și incasabile.”

Motorina este permisă mult mai mult decât benzina, deoarece nu este la fel de inflamabilă și, prin urmare, nu este la fel de periculoasă. Reglementările din alte state federale sunt probabil comparabile, dar, în orice caz, ar trebui să verificați cu autoritățile din țara în care locuiți.

NOTĂ: Depozitarea combustibilului în locuința dumneavoastră poate pune în pericol viața – acesta conține vapori foarte inflamabili care pot scăpa cu ușurință din rezervoarele de rezervă.

Dacă doriți să depozitați combustibilul într-un garaj, trebuie să fiți foarte atenți la canistrele de plastic, deoarece acestea nu sunt 100% etanșe. Proprietățile combustibilului se pot schimba. Există, de asemenea, un risc de otrăvire.

Cât de mult timp este termenul de valabilitate al combustibilului?

Christian Küchen, directorul general al Asociației Germane a Industriei Petroliere, explică: „Nu există un termen de valabilitate minim sau final pentru benzină, motorină și, de asemenea, pentru combustibilul pentru încălzire. Acesta poate rezista mai multe luni și ani dacă este sigilat, depozitat într-un loc răcoros și întunecat, în rezervoare sau canistre. Cu toate acestea, există diferențe între combustibilul de vară și cel de iarnă. În special, „combustibilul de iarnă”, cu o presiune a vaporilor mai mare, poate face ca un motor încălzit să nu mai pornească la temperaturi mai ridicate.”

În ce containere puteți stoca combustibilul?

Nu toate materialele plastice sunt potrivite pentru a fi umplute cu combustibil – contactul cu benzina poate duce la dizolvarea lor. Prin urmare, trebuie utilizate numai recipiente cu proprietăți speciale și etichetare corespunzătoare (aprobare RKK – și pentru recipientele metalice).

Materialul recipientelor din plastic se deteriorează după câțiva ani. Anul de fabricație este ștampilat pe canistre; acestea trebuie înlocuite după aproximativ zece ani. Verificați dacă recipientele metalice au pete de rugină!

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...