Germania: Termenul pentru preschimbarea permisului de conducere a fost prelungit cu șase luni din cauza pandemiei de coronavirus

Șoferii din Germania vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și schimba permisele vechi. Primul termen – pentru cei născuți între 1953 și 1958 – ar fi expirat deja miercurea viitoare. Cu toate acestea, încălcările obligației de schimb nu vor fi pedepsite pentru moment din cauza situației actuale a pandemiei. Așa a decis Conferința miniștrilor de interne germani, prezidată de ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann (CSU). Decizia a fost anunțată luni de Ministerul de Interne bavarez.

Termenul de schimb prelungit până în iulie

Termenul de schimb va fi prelungit cu șase luni (noul termen este 19 iulie 2022). Aceasta se aplică tuturor șoferilor născuți între 1953 și 1958 care dețin documente vechi pe suport de hârtie emise până la 31 decembrie 1998.

Nu se vor aplica amenzi

Bavaria va înainta imediat o propunere către Bundesrat pentru a modifica regulamentul privind permisele de conducere, a anunțat Herrmann. Până la intrarea în vigoare a reglementărilor modificate, poliția nu trebuie să aplice amenda de zece euro prevăzută pentru această infracțiune. „Între timp, însă, toți cei afectați ar trebui să se apuce să își înlocuiască documentul cât mai curând posibil”, a spus Herrmann. Trebuie să vă așteptați la o perioadă de așteptare de câteva săptămâni înainte de eliberarea unui nou permis de conducere.

Permisul de conducere UE este considerat infailibil

Până în 2033, în Germania vor trebui înlocuite aproximativ 43 de milioane de permise de conducere. Acest lucru se datorează reglementărilor UE. În viitor, permisele de conducere vor fi infailibile și uniforme în întreaga Uniune Europeană. În plus, toate permisele de conducere vor fi înregistrate într-o bază de date pentru a evita abuzurile.

Din cauza pandemiei, este mai greu să obții o programare la departamentul de trafic

Clubul automobilistic german ADAC a explicat că miniștrii de interne ai landurilor federale au reacționat astfel la timpii mai lungi de așteptare la autorități, cauza fiind creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Datorită acestei decizii, posesorii de permise de conducere vechi, care trebuie să le schimbe în acest an, pot circula pe șosele în următoarele câteva luni fără teama de a fi amendați pentru că nu și-au înlocuit la timp vechiul document.

Cu toate acestea, indiferent de acest lucru, ar trebui să profite de această prelungire cât mai curând posibil și să facă o programare la departamentul de transport (Führerscheinstelle).

Date pentru anii următori

Pentru ca procedura de schimb să se desfășoare fără probleme și pentru ca nu toată lumea să meargă în același timp la departamentul de transport, timpul de schimb al documentelor pe suport de hârtie variază în funcție de data nașterii. Șoferii născuți între 1959 și 1964 vor avea timp până la 19 ianuarie 2023 pentru a face schimbul, iar termenul final va fi 19 ianuarie 2033. Aceasta se aplică șoferilor născuți înainte de 1953 și permiselor eliberate între 2012 și 18 ianuarie 2013. Permisele de conducere eliberate după această dată sunt deja conforme cu noile cerințe ale UE.

Potrivit Ministerului Federal al Transporturilor, la expirarea perioadelor de schimb prevăzute, vechea licență devine invalidă. În plus, se aplică o amendă de zece euro. Potrivit ADAC, înlocuirea costă 25 de euro.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...