Furtuna Ylenia face ravagii în Germania: Deutsche Bahn a anulat majoritatea trenurilor, școlile din Renania de Nord-Westfalia sunt închise

Copaci căzuți, țigle desprinse de pe acoperișuri, zboruri anulate și trenuri întârziate: depresiunea „Ylenia” a lovit inițial în special nordul și estul Germaniei. La primele ore ale dimineții de joi, pompierii și poliția au raportat numeroase incidente, dar până în prezent nu există pagube majore.

Deutsche Bahn suspendă traficul pe distanțe lungi

Deutsche Bahn a suspendat traficul pe distanțe lungi în mai multe state federale din cauza furtunii. În Saxonia Inferioară, Bremen, Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Berlin și Brandenburg nu circulă niciun tren de lung parcurs, a anunțat joi dimineață compania.

Serviciul german de meteorologie (DWD) din Offenbach a emis o avertizare meteo până joi seară, în principal pentru nordul țării. Vântul nu este de așteptat să slăbească ușor decât după-amiaza.

Vânturi de până la 152 km/h

Rafale puternice de vânt de până la 100 de kilometri pe oră au fost înregistrate în timpul nopții, în special în nordul, centrul și estul țării. La Brocken, în munții Harz, au fost măsurați 152 km/h.

Joi dimineața devreme, pompierii din Berlin au declarat stare de urgență din cauza furtunii „Ylenia”. A existat o creștere a numărului de apeluri legate de vreme începând cu ora 2 dimineața. Mai multe brigăzi de pompieri voluntari au fost chemate la datorie pentru a sprijini pompierii profesioniști. În Lichterfelde, copacii au căzut peste mașinile parcate, iar un stâlp de iluminat a fost, de asemenea, doborât.

O stație de testare a coronavirusului din Kleve, pe Rinul Inferior, nu a rezistat furtunii de miercuri seara. Vântul a distrus cortul centrului de testare din Renania de Nord-Westfalia, a anunțat brigada de pompieri. Nimeni nu a fost rănit.

Efectul asupra traficului feroviar și aerian

De asemenea, scăderea de la Ylenia a afectat traficul feroviar și aerian. Copacii căzuți au îngreunat circulația trenurilor. Un copac a căzut pe calea ferată între Bremen și Hamburg, în apropiere de Buchholz. Un tren ICE a trebuit să fie deviat pe o altă linie, a declarat un purtător de cuvânt al căilor ferate. În Renania de Nord-Westfalia, copacii au blocat linii unice în zona Dortmund, a anunțat compania. Serviciul Dortmund-Münster a fost întrerupt temporar. Deutsche Bahn i-a sfătuit pe pasageri să fie atenți la întârzieri și anulări de trenuri.

Lufthansa a anulat 20 de zboruri ca măsură de precauție, a anunțat aseară compania. Călătorii au fost sfătuiți să verifice starea zborului lor pe site-ul companiei aeriene. Pe cel mai mare aeroport din Germania, Frankfurt, au fost afectate conexiunile către Berlin, Hamburg și Munchen, potrivit operatorului.

Serviciile meteorologice din Germania avertizează asupra pericolului

Serviciile meteorologice și birourile de control al dezastrelor din cadrul guvernului federal și al celor de stat continuă să avertizeze asupra pericolelor reprezentate de copaci dezrădăcinați, căderi de țigle și obiecte zburătoare.

Sunt posibile pagube la clădiri și dificultăți în trafic. Oamenii ar trebui să evite pe cât posibil să stea afară. În special, oamenii au fost avertizați să nu intre în păduri și parcuri.

Alertă de inundații pentru Sonneberg (Turingia)

În Turingia sunt așteptate ploi puternice. Ca urmare, cartierul Schleusingen Rappelsdorf din oraș s-a pregătit miercuri pentru posibile inundații.

Numeroși voluntari au ajutat la umplerea a aproximativ 2.000 de saci de nisip, potrivit lui Tim Pechauf, purtător de cuvânt al biroului districtual din Hildburghausen. Primarul din Schleusingen, André Henneberg, a declarat că administratorul districtului, Marko Frühauf, și mulți locuitori din zonă au fost implicați încă de dimineață.

Pentru zona urbană Sonneberg, biroul de control al dezastrelor avertizează asupra „inundațiilor cu un vârf în creștere rapidă”.

Pe lângă străzi și subsoluri, ar putea fi inundate și parterul caselor, se arată în anunțul oficial de urgență. Autoritățile au avertizat asupra posibilității de electrocutare de la liniile electrice. De asemenea, mașinile ar putea fi luate de ape. Districtele Oberlind și Unterlind sunt deosebit de amenințate.

Unele străzi au fost închise ca măsură de precauție. „Duceți obiectele de valoare personale în părțile mai înalte ale clădirilor”, sfătuiește controlul dezastrelor. De asemenea, trebuie evitate metrourile inundate. Presiunea poate împinge în sus capacele de vizitare a canalelor de canalizare. „Acest lucru creează o aspirație prin care o persoană poate fi aspirată”, spune autoritatea.

Numeroase parcuri din Turingia vor fi închise

Numeroase parcuri din Turingia vor fi închise din cauza avertizării de furtună. De exemplu, Fundația Palatelor și Grădinilor din Turingia a anunțat că își va închide parcurile până la 19 februarie inclusiv.

În Erfurt, cimitirele municipale vor fi închise de joi până sâmbătă. Prin urmare, toate serviciile funerare și înmormântările programate vor fi anulate, a anunțat municipalitatea.

Școli închise în NRW

Spre deosebire de Renania de Nord-Westfalia, școlile din Hamburg nu vor fi închise joi din cauza furtunii violente. „Deocamdată nu sunt planificate măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității școlare, Peter Albrecht. În Berlin, Brandenburg și Schleswig-Holstein, învățământul obligatoriu este suspendat.

„În orice caz, părinții au dreptul de a nu-și trimite copilul la școală dacă văd un risc deosebit pentru copilul lor ca urmare a participării la școală”,” – Albrecht a spus. Într-un astfel de caz, părinții trebuie, desigur, să informeze școala.

În Renania de Nord-Westfalia, s-a ordonat anularea cursurilor la nivel de stat pentru joi, din cauza avertizărilor de vreme severă. De asemenea, ministrul afacerilor familiale, Joachim Stamp (FDP), a făcut apel la toți părinții să se ocupe joi de copiii lor acasă, în loc să-i trimită la grădinițe.

Din cauza furtunilor puternice așteptate în zilele următoare, pompierii din Hamburg recomandă utilizarea aplicațiilor de avertizare. În special, pompierii au menționat miercuri aplicația Nina și aplicația WarnWetter, cu ajutorul căreia se este bine informat despre furtuni.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...