Trei persoane rănite după atacul unui refugiat sirian în trenul ICE!

Sâmbătă, în jurul orei 9.00, a avut loc un atac cu cuțitul în trenul ICE între Regensburg și Nürnberg. Atacatorul s-a dovedit a fi un bărbat sirian în vârstă de 27 de ani, care primise statutul de refugiat în Germania. Trei persoane au fost grav rănite. Redacția germană Bild a aflat că victimele sunt trei bărbați (26, 39, 60 de ani).

Raportul martorilor despre incident

Renate Kammann (77 de ani) se afla pe culoar când a auzit alți pasageri țipând: „Ei strigau: „E un cuțitar. Toată lumea în spate”. Aproape că m-au doborât.

Ludwig Faust (68 de ani) a fost și el în tren și a relatat: „Am auzit strigăte. Oamenii au fugit din vagonul 4. Am vrut să aflu ce se întâmpla și, deodată, am văzut un om la pământ. Din fericire, poliția a ajuns acolo foarte repede”.

Atacatorul înarmat cu un cuțit a fost arestat la fața locului. Potrivit Bild, bărbatul este sirianul Abdalrahman A., în vârstă de 27 de ani, care ar avea o tulburare psihică și care a cerut ajutor în tren. Bărbatul a sosit în Germania în 2014 și are statut de refugiat.

Acțiune a poliției în Passau

Între timp, o operațiune majoră a poliției a avut loc la Passau, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru Deutsche Presse-Agentur. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt nu a confirmat legătura dintre această operațiune și atacul cu cuțitul. Din motive tactice, acesta nu a putut furniza alte informații.

Se bănuiește, însă, că făptașul locuise recent în Passau. Potrivit poliției, contextul atacului de la ICE este încă neclar. Ancheta privind atacul cu cuțitul este condusă de poliția din Regensburg și de procuratura din Nürnberg-Fürth.

Unitățile speciale de poliție se aflau din întâmplare în apropierea

În trenul ICE care circula de la Regensburg la Hamburg se aflau aproximativ 300 de pasageri. Din fericire, două plutoane ale forțelor speciale ale poliției bavareze se îndreptau spre un meci de fotbal din Regensburg și se aflau în imediata vecinătate în momentul în care a fost comisă crima.

Pasagerii evacuați din tren sunt în prezent îngrijiți într-o hală din apropierea gării Seubersdorf, în districtul Neumarkt in der Oberpfalz, a declarat sâmbătă după-amiază un purtător de cuvânt.

Ministrul federal de interne Horst Seehofer (72 de ani, CSU) a mulțumit poliției și personalului din tren. Purtătorul său de cuvânt, Steve Alter, a publicat declarația lui Seehofer pe Twitter.

Între timp, ancheta este în curs de desfășurare. „Poliția lucrează cu toată viteza pentru a clarifica cât mai curând posibil contextul acestei crime teribile și motivele autorului. Măsura în care există probleme psihologice ar trebui, de asemenea, să fie investigată în acest proces”, a spus Hermann.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...