Germania: Stânga și Verzii cer o zi liberă pentru o sărbătoare publică ce cade într-o duminică

Atunci când o zi de sărbătoare cade într-o duminică într-un anumit an, angajații din Germania sunt pur și simplu lipsiți de noroc. În schimb, nu au dreptul la o zi liberă suplimentară, așa cum se întâmplă adesea în alte țări. Cu toate acestea, unele partide din Germania solicită schimbări în această privință.

În Australia, o sărbătoare care cade duminică înseamnă automat o zi de luni liberă

Aranjamentul calendaristic din 2021 a fost extrem de nefavorabil pentru lucrătorii din Germania. Cu toate acestea, i-a zădărnicit și pe cei care așteptau cu nerăbdare o sărbătoare publică de primăvară în plus în acest an. Din nefericire, anul acesta 1 mai cade într-o duminică.

Politicienii de stânga și Verzii susțin ca lucrătorii să fie compensați corespunzător în viitor. Deputatul de stânga Jan Korte a declarat într-un interviu acordat ziarului Rheinische Post: „Fiecare zi de sărbătoare pierdută înseamnă mai mult stres și mai puțină odihnă de care avem nevoie urgentă pentru a scăpa de volumul de muncă și de pandemie.” El a anunțat că Partidul Stângii va lua măsuri pentru ca pe viitor să nu se mai piardă nicio sărbătoare legală atunci când calendarul este nefavorabil angajaților.

Beate Müller-Gemmeke, expertă în piața muncii din partea Partidului Verzilor, a declarat pentru Rheinische Post că a sosit momentul să se discute despre compensațiile pentru sărbătorile legale care cad în zilele de duminică. Acest lucru a fost deja introdus în multe țări. Un exemplu este Australia, unde sărbătorile legale care cad duminică înseamnă automat luni liberă.

Partidul de Stânga a încercat de mai multe ori să introducă o lege care să compenseze lucrătorii pentru zilele libere pierdute din cauza unui aranjament calendaristic nefavorabil

Această cerere nu este nouă. S-a vorbit mult despre acest lucru anul trecut, când un număr neobișnuit de mare de sărbători a căzut într-un weekend, inclusiv 1 mai, Ziua Unității Germane, sărbătorită la 3 octombrie, și sărbătorile de Crăciun. Prin urmare, în februarie 2021, politicieni din diferite partide au susținut acordarea de sărbători la o dată diferită.

Partidul de Stânga din Bundestag a încercat deja de mai multe ori, înainte de izbucnirea pandemiei, să introducă reglementări adecvate pentru a compensa angajații pentru zilele libere pierdute din cauza aranjamentului calendaristic nefavorabil. În 2018, aceasta a subliniat, într-o moțiune depusă pe această temă, că peste 85 de țări dispun de reglementări de compensare pentru sărbătorile legale care cad în zilele de duminică.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...