Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania, pentru a-i scuti pe cetățeni de o creștere semnificativă a prețurilor la energie. Partidul atrage atenția asupra majorării pensiilor din acest an, care va intra în vigoare permanent de la 1 iulie și se va ridica la peste 5,3% în statele din vest și la peste 6,1% în statele din est. Vicepreședintele grupului parlamentar al FDP, Christoph Meyer, a declarat pentru ziarul Welt că nu vede nicio justificare pentru extinderea beneficiarilor suprataxei la pensionari, având în vedere această creștere.

Suma forfetară de 300 de euro pentru persoanele angajate care sunt supuse impozitului pe venit, care urmează să fie plătită în septembrie, face parte dintr-un pachet de scutiri prin care guvernul german dorește să sprijine cetățenii împotriva creșterii prețurilor la energie și la alte materii prime. Alte măsuri includ o reducere a impozitului pe energie pentru combustibil, o plată unică de 200 de euro pentru beneficiarii Hartz IV, o alocație de 20 de euro pe lună pentru copiii din familiile cu venituri mici și o alocație unică de 100 de euro pe copil pentru toate familiile.

FDP: taxă redusă pe combustibil și tichet de 9 euro și pentru pensionari

Numeroase asociații sociale și, printre altele, Asociația germană a sindicatelor (Deutscher Gewerkschaftsbund, DGB) solicită ca subvenția Energiepauschale să fie extinsă la pensionari și studenți. Mulți atribuie, de asemenea, performanța slabă a FDP în ultimele alegeri pentru landtag la marea nemulțumire a alegătorilor mai în vârstă față de aceste decizii.

În schimb, în opinia vicepreședintelui fracțiunii parlamentare a FDP, Christoph Meyer, creșterea pensiilor arată „că coaliția nu îi lasă pe pensionari pe dinafară”. La urma urmei, guvernul a inițiat și o serie de alte măsuri, cum ar fi o taxă redusă pe energie pentru combustibil, un bilet de 9 euro și numeroase alte concesii. Iar aceste măsuri îi afectează pe toți cetățenii.

CDU/CSU, pe de altă parte, s-a pronunțat din nou în favoarea extinderii grupului de beneficiari ai suplimentului energetic. Potrivit acestora, studenții, pensionarii și familiile tinere ar trebui să poată beneficia, de asemenea, de această subvenție. Jens Spahn (CDU), vicepreședinte al grupului parlamentar CDU/CSU, a declarat: „Costurile pentru combustibil și încălzire vor rămâne probabil ridicate. Subvenția unică de 300 de euro este totuși doar o picătură în oceanul de nevoi.”

„Este nedrept ca miniștrii și secretarii de stat să primească o alocație pentru energie, iar pensionarii nu”

Purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar AfD pentru politică socială, René Springer, a declarat: „Bineînțeles că pensionarii ar trebui să primească și o alocație pentru energie, mai ales că majorarea pensiei nu este suficientă nici măcar pentru a compensa scăderea puterii de cumpărare cauzată de inflație.” El a adăugat că angajații și beneficiarii de indemnizații Hartz IV vor beneficia de pachetul de ajutor, în timp ce pensionarii au fost complet uitați.

Victor Perli, deputat al Partidului de Stânga, a cerut, de asemenea, ca pensionarii să fie incluși în suma forfetară de 300 de euro. Mulți dintre ei „se tem de o nouă factură la încălzire”, a spus el. „Este nedrept ca miniștrii și secretarii de stat să primească o alocație pentru energie, iar pensionarii nu” – a subliniat politicianul.

Sursa: www.zeit.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...