Cazul crimei din Köln, rezolvat după 35 de ani? Poliția arestează un bărbat suspectat că a strangulat-o pe Petra Nohl

Totul pare să indice că infracțiunea comisă la 14 februarie 1988 a fost elucidată. Exact 35 de ani mai târziu, poliția din Köln a anunțat că a reușit să-l găsească pe autorul crimei. Cazul a rămas în istorie sub numele de „Kölner Karnevalsmord”, deoarece carnavalul orașului avea loc exact în acel moment. O coafeză și mamă a unei fetițe de un an și jumătate a fost ucisă cu brutalitate în centrul orașului Köln. După cum a relatat poliția la vremea respectivă, femeia fusese strangulată.

Suspectul nu și-ar aminti cazul de acum câțiva ani

Marți, anchetatorii din Köln au arestat un bărbat în vârstă de 56 de ani care locuiește în cartierul Bilderstöckchen. Capturarea sa a fost facilitată de un pont primit după ce cazul a fost făcut public în cadrul emisiunii „Aktenzeichen XY” din decembrie anul trecut.

O cunoștință de atunci a contactat poliția și a raportat că suspectul a urmărit o femeie în acea zi. Descoperirea în acest caz a venit odată cu un test ADN. Potrivit informațiilor furnizate de un anchetator, în timpul primului interviu, bărbatul a declarat că nu-și amintește de acest caz.

O cunoștință care dăduse un pont la poliție a vrut să meargă la secția de poliție cu suspectul a doua zi după crimă, deoarece amândoi o văzuseră pe femeie în acea noapte. Totuși, bărbatul a împiedicat acest lucru. Astăzi, poliția consideră un astfel de comportament foarte suspect.

Un grup special de investigație a fost înființat la Köln pentru a se ocupa de cazurile inexplicabile de acum câțiva ani

Anchetatorii au declarat marți că persistența dă roade în astfel de cazuri. Este important să se facă public cazul în mod repetat, deoarece astfel se reușește uneori să se obțină indicii care sunt cruciale pentru clarificarea acestuia.

Cu ceva timp în urmă, poliția din Köln a înființat un grup special de investigație pentru a se ocupa de cazurile mai vechi, așa-numitele „Cold Cases”. Până în prezent, anchetatorii au de rezolvat cel puțin 170 de astfel de crime inexplicabile.

Sursa: WDR

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...