Aparatul ortodontic Invisalign în Germania: Costuri, tratament și cele mai importante informații!

Aparatele ortodontice Invisalign sunt o soluție revoluționară de îndreptare a dinților fără a trebui să porți un aparat clasic. Este soluția ideală pentru pacienții care vor să obțină un zâmbet bine aliniat, dar nu doresc să poarte elemente metalice. Mulți pacienți se întreabă însă dacă această soluție își justifică prețul.

Cum funcționează aparatul ortodontic Invisalign?

Invisalign este format din gutiere (aligners) transparente care se potrivesc perfect dinților pacientului și îi aduc în poziția corectă. Aceste gutiere sunt alese adesea de pacienții care nu ar alege un tratament ortodontic clasic. În plus, numărul de vizite la cabinetul ortodontic este mult mai mic pentru că pacientul primește acasă gutierele, iar acestea trebuie schimbate o dată la două săptămâni.

Cât costă aparatul ortodontic Invisalign în Germania?

La DrSmile, popular în Germania, costurile Invisalign sunt de 1.790 – 2.990 €, în funcție de durata tratamentului. Finanțarea cu dobândă 0% este disponibilă pentru o perioadă de până la 24 de luni – începând cu 33 de euro lunar. În plus, este disponibilă și finanțarea de până la 72 de luni cu o dobândă de 9,9%. Veți primi factura prin poștă după aproximativ 7 zile de la comandă. După primirea facturii, aveți 30 de zile pentru alegerea formei de plată.

Cum se desfășoară tratamentul?

În timpul vizitei la unul dintre cabinetele DrSmile (peste 50 în toată Germania) veți fi informați în detaliu și consultați de personalul calificat. Cu ajutorul unui scaner 3D modern, dinții voștri vor măsurați cu precizie și veți discuta planul de tratament. Vizita este gratuită și nu vă obligă la nimic. Vă puteți programa direct pe pagina de internet: www.drsmile.de.

DrSmile va crea pentru voi o simulare digitală “înainte  și după”. O veți primi după aproximativ 2 săptămâni de la vizită, în cadrul programului individual de tratament. Planul conține de asemenea toate informațiile cu privire la durata tratamentului și costurile lui. Tratamentul începe abia atunci când acceptați planul propus.

După ce acceptați planul, pe baza simulării, toate gutierele necesare vor fi produse în curs de câteva săptămâni. Le veți purta timp de 22 de ore pe zi, schimbându-le la fiecare 14 zile. Astfel, dinții se vor alinia treptat în poziția optimă.

În afară de îndrumarea doctorului vostru de la cabinetul DrSmile, veți avea acces și la aplicația care vă va ajută să documentați progresul și să clarificați orice nelămuriri. Vă reamintește de schimbarea gutierei și să trimiteți cu regularitate poze doctorului vostru de la DrSmile. Vizitele la cabinetul de specialitate DrSmile sunt necesare doar în cazul apariției unor probleme.

Costul tratamentului este acoperit de Casa de Sănătate?

Din păcate, casele de sănătate reglementate în Germania nu acoperă costurile tratamentului ortodontic la adulți. Procedura se realizează din motive pur estetice și în majoritatea cazurilor nu există o recomandare medicală. Cu toate acestea, beneficiile medicale care rezultă dintr-o dentiție corectă au fost documentate în numeroase studii.

Ce tipuri de mușcătură dentară pot fi tratate?

DrSmile tratează defecte de mușcătură de la mușcătura dreaptă, mușcătura adâncă și mușcătura încrucișată până la înghesuirea dentară. În cazul unor defecte de dentiție grave, tratamentul DrSmile nu poate fi efectuat. Dacă aveți o coroană, tratamentul simplu nu este o problemă. În cazul lipsei unuia sau mai multor dinți, trebuie stabilit dacă tratamentul este posibil. Dacă aveți o punte dentară sau implanturi, tratamentul nu este posibil, deoarece acestea fac imposibilă deplasarea dinților.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...