Baden-Württemberg: EnBW majorează prețurile la gaze cu aproape 35 la sută

Consumatorii de gaz ai EnBW (Energie Baden-Württemberg AG), o companie energetică cu sediul în Karlsruhe, Germania, trebuie să se pregătească pentru o creștere semnificativă a tarifelor. Potrivit informațiilor publicate lunea trecută, compania va majora prețul gazelor cu aproape 35%.

Motivul este războiul din Ucraina, care a înrăutățit o situație deja dificilă pe piețele internaționale de energie. Acesta a subliniat că, chiar și înainte de atacul Rusiei asupra țării, prețurile de achiziție erau la niveluri record. „Este adevărat că de atunci prețurile au scăzut din nou într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, ele rămân în continuare la niveluri foarte ridicate și nu există până acum niciun indiciu că acest lucru se va schimba în viitorul apropiat.”

De la 1 iulie 2022, facturi mai mici la electricitate

Creșterea prețurilor, care va avea loc de la 1 iulie, este un răspuns la contextul actual al pieței, explică EnBW. Furnizorul a majorat deja prețurile la începutul anului.

Consolarea ar putea fi faptul că clienții Energie Baden-Württemberg AG vor plăti, la rândul lor, mai puțin pentru energia electrică. Consumatorii vor beneficia de eliminarea, începând cu 1 iulie, a suprataxei EEG care sprijină dezvoltarea energiei regenerabile în Germania.

Sursa: www.stuttgarter-nachrichten.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...