Baden-Württemberg: EnBW majorează prețurile la gaze cu aproape 35 la sută

Consumatorii de gaz ai EnBW (Energie Baden-Württemberg AG), o companie energetică cu sediul în Karlsruhe, Germania, trebuie să se pregătească pentru o creștere semnificativă a tarifelor. Potrivit informațiilor publicate lunea trecută, compania va majora prețul gazelor cu aproape 35%.

Motivul este războiul din Ucraina, care a înrăutățit o situație deja dificilă pe piețele internaționale de energie. Acesta a subliniat că, chiar și înainte de atacul Rusiei asupra țării, prețurile de achiziție erau la niveluri record. „Este adevărat că de atunci prețurile au scăzut din nou într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, ele rămân în continuare la niveluri foarte ridicate și nu există până acum niciun indiciu că acest lucru se va schimba în viitorul apropiat.”

De la 1 iulie 2022, facturi mai mici la electricitate

Creșterea prețurilor, care va avea loc de la 1 iulie, este un răspuns la contextul actual al pieței, explică EnBW. Furnizorul a majorat deja prețurile la începutul anului.

Consolarea ar putea fi faptul că clienții Energie Baden-Württemberg AG vor plăti, la rândul lor, mai puțin pentru energia electrică. Consumatorii vor beneficia de eliminarea, începând cu 1 iulie, a suprataxei EEG care sprijină dezvoltarea energiei regenerabile în Germania.

Sursa: www.stuttgarter-nachrichten.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...