Închirierea unui apartament în Germania – în acest oraș veți plăti cel mai mult pentru chirie!

Immowelt a comparat prețurile și ofertele pentru apartamentele din toată Germania în 2021. După cum s-a dovedit, chiriile au crescut în Germania mai mult decât în 2020 – cu până la 4,1%. În plus, statisticile sunt clare: cererea de apartamente în Germania este adesea mult mai mare decât oferta acestora. Dacă vă întrebați în prezent unde să căutați un apartament în Germania, vă recomandăm articolul nostru, unde veți găsi linkuri către portaluri germane relevante: Unde să căutați un apartament în Germania?

Închirierea unui apartament în Germania – prețuri

Iată care este chiria medie în Germania

▶︎ Apartamentele existente: 7,33 euro pe metru pătrat. Chiria pentru un apartament cu două camere și 70 de metri pătrați costă, în medie, aproximativ 513 euro net „kalt” (Kaltmiete – chirie fără taxe) în Germania.

▶︎ Apartamente nou construite: 10,07 euro pe metru pătrat. Chiria pentru un apartament nou de 70 de metri pătrați costă în medie 705 euro net la rece în Germania.

Unde este cea mai mare creștere a prețurilor de închiriere în Germania?

Prețurile chiriilor cresc cel mai mult în Berlin (între 4,2 și 6 procente creștere anuală). Nivelul actual al chiriei este de 10,59 euro pe metru pătrat. Prin comparație, în capitala landului Renania de Nord-Westfalia, Düsseldorf, chiria medie este de 10,38 euro pe metru pătrat.

În ciuda acestui fapt, Berlinul rămâne în continuare una dintre cele mai ieftine metropole. Dacă sunteți în căutarea unui apartament de închiriat, vă puteți aștepta să plătiți în medie 741 de euro net „kalt” pentru 70 de metri pătrați în capitala germană.

Mai jos pe lista metropolelor în care chiriile au crescut cel mai mult se află Köln, cu o chirie medie de 11,04 euro (plus 5,4%) pe metru pătrat și Hamburg, cu 12,04 euro (plus 2,9%) pe metru pătrat.

Munchen rămâne cel mai scump oraș din Germania în ceea ce privește chiriile, cu un preț actual pe metru pătrat de peste 16 euro. Un apartament de 70 de metri pătrați costă în medie aproximativ 1139 de euro (în creștere cu 3,5%), fiind astfel de 1,5 ori mai scump decât în Berlin.

Explozia prețurilor apartamentelor noi din Germania

În timp ce apartamentele existente sunt încă relativ ieftine, prețurile apartamentelor noi cresc mult mai rapid.

▶︎ Berlin: 14,41 euro pe metru pătrat – în creștere cu 8,8 %.
▶︎ Köln: 12,53 euro pe metru pătrat – în creștere cu 5,3 la sută.
▶︎ München: 20 de euro pe metru pătrat – în creștere cu 3,5 la sută.

„Prețurile chiriilor din zonele metropolitane au crescut din nou în ultimul an. Cererea încă depășește de multe ori oferta”, spune Dr. Thomas Schroeter, specialist în imobiliare. „În prezent, nu toate apartamentele disponibile sunt accesibile – multe oferte sunt făcute pe sub masă.”

▶︎ În Berlin, numărul mediu de solicitări de informații pe săptămână pentru fiecare anunț a crescut brusc de la 99 în trimestrul al treilea la 174 în trimestrul al patrulea.
▶︎ În Köln, cererea a crescut de la 46 la 70 de solicitări pe săptămână pe anunț, comparativ cu trimestrul precedent.
▶︎ În Munchen sunt 41 de solicitări de informații pe săptămână pentru fiecare anunț, iar în Frankfurt am Main 15.

Unde vor continua să crească prețurile chiriilor în Germania – și unde nu

Immowelt se așteaptă ca prețurile de închiriere a apartamentelor în Germania să crească cu 8% pentru apartamentele existente și cu 7% pentru apartamentele noi din Berlin în următoarele 12 luni. Pentru Köln Immowelt prevede o creștere de trei procente.

În Hamburg și Frankfurt pe Main, Immowelt se așteaptă la o creștere slabă a prețurilor de un procent pentru apartamentele existente și cele noi.

Din cauza nivelului ridicat al prețurilor din Munchen, nu există aproape nicio posibilitate de creștere a prețurilor, astfel că barometrul imobiliar prevede o stagnare în segmentul apartamentelor în următoarele douăsprezece luni.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...