Închirierea unui apartament în Germania – în acest oraș veți plăti cel mai mult pentru chirie!

Immowelt a comparat prețurile și ofertele pentru apartamentele din toată Germania în 2021. După cum s-a dovedit, chiriile au crescut în Germania mai mult decât în 2020 – cu până la 4,1%. În plus, statisticile sunt clare: cererea de apartamente în Germania este adesea mult mai mare decât oferta acestora. Dacă vă întrebați în prezent unde să căutați un apartament în Germania, vă recomandăm articolul nostru, unde veți găsi linkuri către portaluri germane relevante: Unde să căutați un apartament în Germania?

Închirierea unui apartament în Germania – prețuri

Iată care este chiria medie în Germania

▶︎ Apartamentele existente: 7,33 euro pe metru pătrat. Chiria pentru un apartament cu două camere și 70 de metri pătrați costă, în medie, aproximativ 513 euro net „kalt” (Kaltmiete – chirie fără taxe) în Germania.

▶︎ Apartamente nou construite: 10,07 euro pe metru pătrat. Chiria pentru un apartament nou de 70 de metri pătrați costă în medie 705 euro net la rece în Germania.

Unde este cea mai mare creștere a prețurilor de închiriere în Germania?

Prețurile chiriilor cresc cel mai mult în Berlin (între 4,2 și 6 procente creștere anuală). Nivelul actual al chiriei este de 10,59 euro pe metru pătrat. Prin comparație, în capitala landului Renania de Nord-Westfalia, Düsseldorf, chiria medie este de 10,38 euro pe metru pătrat.

În ciuda acestui fapt, Berlinul rămâne în continuare una dintre cele mai ieftine metropole. Dacă sunteți în căutarea unui apartament de închiriat, vă puteți aștepta să plătiți în medie 741 de euro net „kalt” pentru 70 de metri pătrați în capitala germană.

Mai jos pe lista metropolelor în care chiriile au crescut cel mai mult se află Köln, cu o chirie medie de 11,04 euro (plus 5,4%) pe metru pătrat și Hamburg, cu 12,04 euro (plus 2,9%) pe metru pătrat.

Munchen rămâne cel mai scump oraș din Germania în ceea ce privește chiriile, cu un preț actual pe metru pătrat de peste 16 euro. Un apartament de 70 de metri pătrați costă în medie aproximativ 1139 de euro (în creștere cu 3,5%), fiind astfel de 1,5 ori mai scump decât în Berlin.

Explozia prețurilor apartamentelor noi din Germania

În timp ce apartamentele existente sunt încă relativ ieftine, prețurile apartamentelor noi cresc mult mai rapid.

▶︎ Berlin: 14,41 euro pe metru pătrat – în creștere cu 8,8 %.
▶︎ Köln: 12,53 euro pe metru pătrat – în creștere cu 5,3 la sută.
▶︎ München: 20 de euro pe metru pătrat – în creștere cu 3,5 la sută.

„Prețurile chiriilor din zonele metropolitane au crescut din nou în ultimul an. Cererea încă depășește de multe ori oferta”, spune Dr. Thomas Schroeter, specialist în imobiliare. „În prezent, nu toate apartamentele disponibile sunt accesibile – multe oferte sunt făcute pe sub masă.”

▶︎ În Berlin, numărul mediu de solicitări de informații pe săptămână pentru fiecare anunț a crescut brusc de la 99 în trimestrul al treilea la 174 în trimestrul al patrulea.
▶︎ În Köln, cererea a crescut de la 46 la 70 de solicitări pe săptămână pe anunț, comparativ cu trimestrul precedent.
▶︎ În Munchen sunt 41 de solicitări de informații pe săptămână pentru fiecare anunț, iar în Frankfurt am Main 15.

Unde vor continua să crească prețurile chiriilor în Germania – și unde nu

Immowelt se așteaptă ca prețurile de închiriere a apartamentelor în Germania să crească cu 8% pentru apartamentele existente și cu 7% pentru apartamentele noi din Berlin în următoarele 12 luni. Pentru Köln Immowelt prevede o creștere de trei procente.

În Hamburg și Frankfurt pe Main, Immowelt se așteaptă la o creștere slabă a prețurilor de un procent pentru apartamentele existente și cele noi.

Din cauza nivelului ridicat al prețurilor din Munchen, nu există aproape nicio posibilitate de creștere a prețurilor, astfel că barometrul imobiliar prevede o stagnare în segmentul apartamentelor în următoarele douăsprezece luni.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...