Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra promisiunii electorale privind continuarea biletului de 29 de euro. Șefa guvernului, Franziska Giffey (SPD), a explicat marți, la Berlin, că este puțin probabil să existe o continuare fără probleme a acestui bilet, pe care locuitorii capitalei germane îl pot folosi până la sfârșitul lunii aprilie.

Stephan Machulik: Discuția despre viitorul biletului de 29 de euro va fi probabil „dificilă”

Incertitudinea cu privire la viitorul biletului de 29 de euro nu este o surpriză pentru experții din domeniu. Potrivit lui Stephan Machulik, expert în transporturi din cadrul SPD, discuția privind viitorul biletului de 29 de euro, programată pentru această joi în cadrul consiliului de supraveghere al Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB) – organizatorul transportului public din Germania, care include companiile de transport public din Berlin și Brandenburg – va fi probabil „dificilă”. În opinia sa, prelungirea biletului va fi o „provocare majoră”.

Pe de altă parte, Verzii au reamintit că, atunci când a fost prelungit ultima dată biletul de 29 de euro valabil în capitala germană, s-a precizat clar că acest lucru va fi „pentru ultima dată”. Conceptul de prelungire urmează să fie prezentat acum de autoritatea de transport, condusă de Bettina Jarasch, din partea Partidului Verzilor, senator de Berlin pentru mediu, mobilitate, protecția consumatorilor și climă. Ea este considerată o opozantă a prelungirii suplimentare a biletului de 29 de euro.

Senatul de la Berlin a fost de acord să prelungească biletul social de 9 euro până la sfârșitul anului 2023

În timp ce o purtătoare de cuvânt a VBB nu a comentat declarațiile lui Giffey, Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) – serviciul public al orașului Berlin care operează rețelele de metrou, tramvai, autobuz și feribot – a declarat într-un document pregătit pentru CDU și SPD la începutul negocierilor de coaliție că se ocupă „pe deplin” de pregătirile pentru introducerea tichetului Deutschlandticket. Potrivit acestuia, introducerea de bilete noi/adiționale (cum ar fi biletul de 29 de euro) nu poate avea loc decât în ianuarie 2024 – înainte de această dată este nerealist.

Între timp, Senatul de la Berlin a fost de acord să prelungească biletul social de 9 euro (Neun-Euro-Sozialticket) până la sfârșitul anului 2023. Aproximativ 650.000 de berlinezi beneficiază de această soluție, care costă aproximativ 22 de milioane de euro, a subliniat senatorul pentru afaceri sociale, muncă și integrare Katja Kipping (Partidul Stângii). Ea a subliniat importanța unor astfel de proiecte într-o epocă în care costurile cresc rapid.

Sursa: Tagesspiegel

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...