Cancelarul Scholz se opune opririi pripite a livrărilor de petrol și gaze din Rusia

Olaf Scholz a avertizat împotriva opririi în grabă a livrărilor de petrol și gaze din Rusia. Acest lucru ar duce la o recesiune. El i-a asigurat pe refugiații de război din Ucraina de un sprijin cuprinzător din partea Germaniei.

Scholz, în favoarea evitării confruntării directe cu Rusia

În cadrul unei dezbateri generale în Bundestag, cancelarul Olaf Scholz (SPD) a subliniat încă o dată sprijinul guvernului german pentru Ucraina și a vorbit despre consecințele unui război de agresiune rusesc. „Ucraina poate conta pe ajutorul nostru”,” – a declarat cancelarul.

Cu toate acestea, el a respins propunerea de instituire a unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. El a adăugat că ar trebui evitată o confruntare directă cu Rusia. „NATO nu va deveni parte a războiului, suntem de acord cu aliații noștri în această privință. Orice altă acțiune ar fi iresponsabilă”. – Scholz a spus.

Scholz a spus că oprirea importurilor de petrol rusesc nu se poate întâmpla peste noapte. Dacă s-ar lua măsuri prea pripite, Germania ar risca să intre în recesiune. Sancțiunile nu ar trebui să afecteze UE mai mult decât liderii ruși. În plus, sancțiunile împotriva Rusiei sunt înăsprite zilnic, dar multe dintre efectele lor vor deveni vizibile abia după câteva săptămâni.

Reuniunea șefilor de stat din NATO, G7 și Uniunea Europeană>

Scholz i-a asigurat pe refugiații de război din Ucraina de un sprijin cuprinzător. „Încă nu este clar câte femei, bărbați și copii din Ucraina vor căuta refugiu la noi. Știm doar că vor fi mulți”. – a declarat cancelarul. „Refugiații sunt bineveniți la noi. Germania va ajuta, iar guvernul federal este pregătit să ia măsuri suplimentare în acest scop.

Miercuri, Bundestagul va discuta bugetul Cancelariei în cadrul unei dezbateri generale de trei ore. Se crede că acesta va fi punctul culminant al discuției despre buget în parlament, care a început marți.

Șefii de stat din NATO, G7 și Uniunea Europeană se vor reuni joi și vineri la Bruxelles pentru alte trei summituri.

După dezbaterea generală, Bundestagul va examina și bugetele Ministerului de Externe, Ministerului Apărării și Ministerului Dezvoltării. Din cauza alegerilor din Bundestag din toamnă, bugetul pe 2022 ajunge în parlament cu câteva luni mai târziu decât de obicei.

Sursa: www.spiegel.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...