Înregistrarea ca șomer în Germania: Iată cum să o faci online!

Înregistrarea ca șomer poate fi dificilă din punct de vedere emoțional. Dar nu este nimic complicat în ceea ce privește procesul în sine. Cu toate acestea, merită să țineți cont de câteva lucruri pentru a nu prelungi inutil perioada de așteptare pentru indemnizația de șomaj.

De asemenea, vă puteți înregistra online ca persoană în căutarea unui loc de muncă în Germania. Același lucru este valabil și pentru înregistrarea ca șomer – și aceasta se poate face online, dar trebuie să țineți cont de câteva lucruri. Iată ce trebuie să știți.

Cum mă pot înregistra online ca persoană în căutarea unui loc de muncă în Germania?

Este foarte simplu. Accesați site-ul web al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă (Bundesagentur für Arbeit). După ce v-ați înregistrat, vă puteți înregistra online ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Vă rugăm să rețineți că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă nu este același lucru cu înregistrarea ca șomer (a se vedea mai jos).

Înregistrarea la agenția germană pentru ocuparea forței de muncă

Pentru a vă înscrie online, trebuie mai întâi să vă înregistrați. Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceți un nume de utilizator și o parolă pe care le-ați creat în prealabil. De asemenea, vă puteți înregistra folosind cartea de identitate, care are o funcție de identificare online.

Iată la ce altceva ar trebui să fiți atenți

Trebuie să vă înregistrați ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă cu trei luni înainte de încheierea contractului de muncă. Această înregistrare este importantă, deoarece permite biroului german de ocupare a forței de muncă să vă ajute să găsiți o nouă ofertă de muncă. În cel mai bun caz, este posibil să vă puteți muta fără probleme de la un loc de muncă la altul și să evitați o întrerupere a activității.

Dacă aflați cu întârziere că v-ați încheiat contractul de muncă – de exemplu, cu o lună înainte – sunteți obligat să vă înregistrați ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă la oficiul de ocupare a forței de muncă în termen de trei zile.

Dacă nu respectați acest termen limită, riscați să beneficiați de o săptămână de grație, timp în care nu veți avea dreptul la indemnizație de șomaj.

Cum mă pot înregistra online ca șomer în Germania?

Puteți face acest lucru pe acest site. Dar vă rugăm să rețineți: pentru a primi indemnizația de șomaj, trebuie să vă confirmați identitatea. Pentru a face acest lucru, trebuie să mergeți la agenția pentru ocuparea forței de muncă. Veți primi o programare atunci când vă înregistrați ca șomer.

Cu toate acestea, în cazul în care biroul dumneavoastră de ocupare a forței de muncă este închis pentru o perioadă lungă de timp, vă puteți confirma identitatea și online. Această opțiune a fost introdusă în timpul pandemiei de coronavirus. Pentru a face acest lucru, trebuie să finalizați o procedură numită Selfie-Ident-Verfahren.

Pentru a putea continua procedura de identificare online, aveți nevoie de o scrisoare de la biroul de ocupare a forței de muncă. Veți primi acest document atunci când vă înregistrați ca șomer – fie online, fie în scris sau prin telefon la numărul gratuit 0800/4555500.

Pot să depun o cerere de indemnizație de șomaj online?

Da, este posibil. Pe acest site puteți completa cererea online. Cu toate acestea, o condiție prealabilă pentru acordarea prestațiilor de șomaj este verificarea prealabilă a identității solicitantului.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...