Când se trece la anvelopele de vară în Germania?

Persoanele care nu folosesc anvelope all-season (pentru toate anotimpurile) se confruntă în fiecare an cu următoarea întrebare: când trebuie schimbate anvelopele cu cele de vară în Germania?

Când se trece la anvelopele de vară în Germania?

Trecerea la cauciucurile de vară nu este reglementată prin lege în Germania. În general se aplică principiul „von O bis O – von Ostern bis Oktober”, adică de la Paște până în octombrie. De unde vine această regulă?

În timp ce anvelopele de iarnă sunt mai eficiente decât cele de vară în condiții de carosabil alunecos și zăpadă, cauciucurile de vară oferă, în general, o siguranță mai mare în condiții de carosabil umed și uscat la temperaturi peste șapte grade Celsius. Deoarece din octombrie până de Paște poate ninge în aceste latitudini, a apărut obiceiul de în această perioadă să se meargă cu anvelope de iarnă pentru o siguranță sporită. Mai multe detalii despre reglementările în vigoare legate de utilizarea anvelopelor de iarnă în Germania, poți găsi aici: Anvelopele de iarnă în Germania – cele mai importante reglementări!

Ce se face după trecerea la anvelopele de vară?

După ce ai montat anvelopele de vară, trebuie să verifici presiunea roților la o benzinărie sau acasă, dacă ai instrumentele necesare. Nu uita să verifici și roata de rezervă! Informații despre presiunea recomandată în anvelope pot fi găsite în cartea tehnică a mașinii sau pe interiorul ușii.

Adâncimea benzii de rulare pentru anvelopele de vară în Germania

Adâncimea benzii de rulare pentru cauciucurile de vară în Germania ar trebui să fie de cel puțin patru milimetri – în niciun caz nu poate fi mai mica de 1,6 milimetri. Conform AvD (Automobil Clubul German – află mai multe!) chiar și la o adâncime a benzii de rulare de 4 milimetri, aderența anvelopei pe carosabilul umed se poate înrăutăți semnificativ. De aceea este recomandat ca anvelopele de vară să fie înlocuite când banda de rulare ajunge la 3 milimetri, iar în cazul anvelopelor de iarnă atunci când banda de rulare ajunge la 4 milimetri.

Cauciucurile mai vechi de opt ani nu ar trebui să mai fie utilizate, recomandă AvD. În plus, anvelopele nu trebuie să fie mai vechi de trei ani în momentul cumpărării. Data fabricației (numărul DOT) se poate citi pe partea laterală a anvelopei și indică săptămâna și anul de fabricare.

De unde să cumperi anvelope de vară în Germania?

Dacă intenționezi să cumperi cauciucuri din Germania, merită să verifici ofertele online. Sunt de obicei cele mai avantajoase și le poți cumpăra fără să ieși din casă. Anvelopele îți vor fi livrate acasă. Iată patru magazine online de încredere care vând anvelope în Germania:

Merită să compari prețurile modelului ales ca să găsești cea mai bună ofertă!

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Bilete ieftine pentru parcurile de distracții din toată Europa (de ex. Europa Park, Area 47, Disneyland Paris), musicaluri și alte evenimente, excursii interesante și oferte hoteliere atractive găsești la www.travelcircus.de!

Ultima publicare

Înmatricularea și radierea autoturismului în Germania pas cu pas!

Înmatricularea autovehiculului se face în Germania la Serviciul de permise și înmatriculări, care în germană se numește KFZ-Zulassungsstelle sau,...

Schimbarea asigurării auto în Germania – economisește chiar și câteva sute de euro!

Prețurile asigurărilor auto din Germania diferă adesea în funcție de compania de asigurări aleasă. Merită să compari ofertele pentru...

Asigurarea auto în Germania pas cu pas!

Asigurarea auto în Germania este obligatorie În Germania, toți posesorii de autovehicule sunt obligați să încheie o asigurarea de răspundere...

Tipuri de scrisori recomandate în Germania – cele mai importante informații!

Spre deosebire de o scrisoare obișnuită, furnizorul de servicii poștale confirmă faptul că expeditorul a trimis o scrisoare recomandată....