Când se trece la anvelopele de vară în Germania?

Persoanele care nu folosesc anvelope all-season (pentru toate anotimpurile) se confruntă în fiecare an cu următoarea întrebare: când trebuie schimbate anvelopele cu cele de vară în Germania?

Când se trece la anvelopele de vară în Germania?

Trecerea la cauciucurile de vară nu este reglementată prin lege în Germania. În general se aplică principiul „von O bis O – von Ostern bis Oktober”, adică de la Paște până în octombrie. De unde vine această regulă?

În timp ce anvelopele de iarnă sunt mai eficiente decât cele de vară în condiții de carosabil alunecos și zăpadă, cauciucurile de vară oferă, în general, o siguranță mai mare în condiții de carosabil umed și uscat la temperaturi peste șapte grade Celsius. Deoarece din octombrie până de Paște poate ninge în aceste latitudini, a apărut obiceiul de în această perioadă să se meargă cu anvelope de iarnă pentru o siguranță sporită. Mai multe detalii despre reglementările în vigoare legate de utilizarea anvelopelor de iarnă în Germania, poți găsi aici: Anvelopele de iarnă în Germania – cele mai importante reglementări!

Ce se face după trecerea la anvelopele de vară?

După ce ai montat anvelopele de vară, trebuie să verifici presiunea roților la o benzinărie sau acasă, dacă ai instrumentele necesare. Nu uita să verifici și roata de rezervă! Informații despre presiunea recomandată în anvelope pot fi găsite în cartea tehnică a mașinii sau pe interiorul ușii.

Adâncimea benzii de rulare pentru anvelopele de vară în Germania

Adâncimea benzii de rulare pentru cauciucurile de vară în Germania ar trebui să fie de cel puțin patru milimetri – în niciun caz nu poate fi mai mica de 1,6 milimetri. Conform AvD (Automobil Clubul German – află mai multe!) chiar și la o adâncime a benzii de rulare de 4 milimetri, aderența anvelopei pe carosabilul umed se poate înrăutăți semnificativ. De aceea este recomandat ca anvelopele de vară să fie înlocuite când banda de rulare ajunge la 3 milimetri, iar în cazul anvelopelor de iarnă atunci când banda de rulare ajunge la 4 milimetri.

Cauciucurile mai vechi de opt ani nu ar trebui să mai fie utilizate, recomandă AvD. În plus, anvelopele nu trebuie să fie mai vechi de trei ani în momentul cumpărării. Data fabricației (numărul DOT) se poate citi pe partea laterală a anvelopei și indică săptămâna și anul de fabricare.

De unde să cumperi anvelope de vară în Germania?

Dacă intenționezi să cumperi cauciucuri din Germania, merită să verifici ofertele online. Sunt de obicei cele mai avantajoase și le poți cumpăra fără să ieși din casă. Anvelopele îți vor fi livrate acasă. Iată patru magazine online de încredere care vând anvelope în Germania:

Merită să compari prețurile modelului ales ca să găsești cea mai bună ofertă!

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...