Guvernul german clasifică Turcia, Israelul și SUA drept zone de risc ridicat

Guvernul german a declarat Turcia zonă de risc ridicat încă de marți, iar SUA încă de duminică. În plus, Israelul a fost adăugat pe listă.

Turcia, o zonă cu risc ridicat

Din cauza numărului tot mai mare de infecții cu coronavirus, guvernul federal a clasificat Turcia ca fiind o zonă de risc ridicat. Începând de marți, călătorii din această populară destinație de vacanță care nu au fost vaccinați sau nu s-au recuperat vor trebui să petreacă între cinci și zece zile în carantină, potrivit Institutului Robert Koch.

Numărul de cazuri de coronavirus în Turcia a crescut brusc la sfârșitul lunii iulie, ajungând la peste 20.000 de cazuri noi înregistrate în fiecare zi. Pentru comparație: în Germania, cu o populație similară, au fost înregistrate vineri aproximativ 5578 de cazuri noi.

Turismul este o sursă importantă de venit pentru țară. Anul trecut a scăzut cu aproximativ 70%. Cei mai mulți turiști vin în Turcia din Rusia, urmată de Germania. Pe lângă coronavirus, incendiile devastatoare de pădure din sud-vestul țării cauzează, de asemenea, probleme pentru economie.

SUA și Israelul devin, de asemenea, zone cu risc ridicat

Statele Unite, Israel, Kenya, Muntenegru, Vietnam și două teritorii franceze de peste mări sunt, de asemenea, clasificate ca zone de mare risc începând de duminică. Portugalia, pe de altă parte, va fi scoasă de pe lista de risc, cu excepția regiunii de coastă Algarve și a capitalei Lisabona, care sunt deosebit de populare printre turiști.

Aproape 70 de țări sunt zone cu risc ridicat

Odată cu noile clasificări, aproape 70 de țări se vor număra pe lista zonelor cu risc ridicat. Totuși, spre deosebire de trecut, nu numai numărul de infecții este decisiv pentru clasificare. Alte criterii includ viteza de răspândire a virusului, povara asupra sistemului de sănătate al țării și chiar lipsa de date privind situația coronavirusului.

Persoanele care sunt complet vaccinate sau așa-numiții pacienți recuperați care se întorc din zonele cu risc ridicat sunt scutiți de carantină în Germania. Toți ceilalți trebuie să se izoleze la sosirea în Germania și pot fi eliberați numai după cinci zile, cu un rezultat negativ la test.

O listă completă a țărilor clasificate de Germania ca zone de risc poate fi găsită pe site-ul Institutului Robert Koch: www.rki.de.

sursa: www.tagesschau.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...