Iată ce restricții intenționează să introducă landurile germane pentru cei care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19

În Germania, numărul de noi infecții cu coronavirusuri este în creștere, în timp ce procentul de persoane vaccinate nu se mai modifică semnificativ. În prezent, mai puțin de 67% din populația Germaniei este complet vaccinată. Cancelarul Angela Merkel cere restricții mai mari pentru persoanele nevaccinate. Astfel, ea nu exclude faptul că vor trebui să facă zilnic teste pentru coronavirus la locul de muncă și că restricțiile vor depăși modelul 2G. Unele state federale merg deja pe drumul lor. Iată o prezentare generală (lista nu este completă și include statele federale pentru care am reușit să găsim informații).

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg este în stare de alertă încă de miercuri. Numărul pacienților cu COVID-19 aflați în unitățile de terapie intensivă a depășit marți, pentru a doua zi lucrătoare consecutivă, 250, a anunțat Ministerul Sănătății de la Stuttgart. Acest lucru înseamnă reglementări mai stricte, în special pentru persoanele nevaccinate.

Ministrul Sănătății, Manne Lucha (Verzi), a declarat marți: „În prezent, ne confruntăm cu o pandemie de persoane nevaccinate. Vedem acest lucru nu numai din cazurile de boală raportate separat, ci și în unitățile de terapie intensivă.” Ministrul Lucha a declarat că există aproape fără excepție pacienți nevaccinați cu boli grave. În opinia sa, acest lucru justifică introducerea de restricții referitoare la persoanele nevaccinate, deoarece acestea sunt responsabile de povara asupra sistemului de sănătate.

Pentru persoanele nevaccinate, statutul de alertă înseamnă cerințe mai mari de testare pentru coronavirus și reintroducerea restricțiilor privind contactele sociale. Cei care nu sunt vaccinați și nu s-au vindecat vor trebui să prezinte un test PCR negativ atunci când merg la un restaurant, la cinema sau la o piscină, de exemplu. Un test rapid nu mai este suficient. În ceea ce privește contactele interpersonale, persoanele dintr-o gospodărie vor putea socializa cu până la cinci persoane. Acest lucru nu se aplică persoanelor vaccinate, persoanelor recuperate și persoanelor care nu pot fi vaccinate din motive medicale. Copiii și tinerii cu vârsta de până la 17 ani sunt, de asemenea, excluși de la această limită.

Berlin

Din cauza numărului tot mai mare de noi infecții cu coronavirus, senatorul pentru sănătate din Berlin, Dilek Kalayci (SPD), a anunțat controale mai stricte în industria de catering. Senatorii au discutat despre măsurile suplimentare care ar trebui luate odată cu apropierea iernii. Kalayci a declarat marți, după ședința Senatului, că sunt necesare, de asemenea, verificări sporite ale respectării restricțiilor privind pandemia care sunt deja în vigoare.

Kalayci a criticat faptul că, de exemplu, restauratorii nu verifică întotdeauna dacă oaspeții sunt vaccinați. În opinia sa, ar trebui intensificate controalele efectuate de birourile de ordine publică și securitate și de poliție. Detaliile urmează să fie stabilite în cadrul ședinței Senatului de săptămâna viitoare.

Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern își intensifică eforturile pentru a proteja rezidenții căminelor de bătrâni de infecția cu coronavirus. Prim-ministrul Manuela Schwesig (SPD) a declarat marți, după o reuniune a cabinetului de la Schwerin, că normele privind tehnologia 3G vor fi aplicate în mod consecvent tuturor celor care se află acolo în viitor. Angajații care nu sunt vaccinați vor trebui, în viitor, poate chiar să se supună zilnic unor teste de coronavirus. Până în prezent, norma a fost de două teste pe săptămână. Vizitatorii care nu sunt nici vaccinați, nici recuperați vor trebui să prezinte rezultate negative la testul coronavirus. În Mecklenburg-Vorpommern, în total, aproximativ 75% din personalul medical este vaccinat.

Saxonia Inferioară

Proiectul de regulament va menține obligația ca majoritatea elevilor din Saxonia Inferioară să poarte măști în clasă. Doar elevii din clasele I și a II-a vor fi scutiți de această cerință. Actualul regulament, care se referă și la restricțiile pentru școli, este valabil până miercurea viitoare. Se așteaptă ca modificarea regulamentului să fie gata la începutul săptămânii viitoare.

Renania-Palatinat

Guvernul landului Renania-Palatinat a decis să relaxeze restricțiile privind pandemia în aer liber. Paradele de Sfântul Martin și târgurile de Crăciun vor putea avea loc fără a fi nevoie de măști de protecție, păstrarea distanței și colectarea datelor de contact, au anunțat marți premierul Malu Dreyer și ministrul Sănătății, Clemens Hoch (SPD). Noul regulament de combatere a pandemiei de coronavirus, care va intra în vigoare lunea viitoare (8 noiembrie), prevede, de asemenea, că personalul nevaccinat din spitale, cămine de bătrâni și instituții similare trebuie să fie testat zilnic pentru coronavirus.

Saxonia

Din cauza creșterii dramatice a numărului de noi infecții cu coronavirus, guvernul saxon dorește să înăsprească restricțiile privind pandemia și să introducă regula 2G (vaccinat sau recuperat) pentru catering, evenimente în interior sau evenimente de masă (inclusiv meciuri de fotbal). Marți, guvernul a discutat un nou regulament pentru a contracara răspândirea pandemiei COVID-19, iar măștile FFP2 vor deveni obligatorii în transportul public. Deciziile finale sunt așteptate vineri. Noul regulament urmează să intre în vigoare lunea viitoare.

Saxonia-Anhalt

Saxonia-Anhalt plănuiește un amendament la lege, conform căruia județele și orașele cu drepturi de district vor fi obligate să reintroducă testarea obligatorie pentru coronavirus atunci când sunt depășite anumite limite. Acest lucru a fost declarat marți de ministrul Sănătății, Petra Grimm-Benne (SPD), după o reuniune a cabinetului de la Magdeburg. Conform liniilor directoare, rata de incidență COVID-19 (numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori în șapte zile) trebuie să rămână peste 100 timp de o săptămână. În cazul în care, în aceeași perioadă, numărul de internări în spital la 100 000 de locuitori într-o săptămână depășește 5, atunci se va reveni la obligația de a prezenta rezultatele testelor pentru coronavirus pentru activitățile care se desfășoară în interior.

Deja, județele și orașele din județ pot alege să introducă testarea obligatorie atunci când incidența COVID-19 depășește nivelul 35, a spus Grimm-Benne. Cu toate acestea, ei nu sunt obligați să facă acest lucru.

Fanii handbalului și ai fotbalului vor trebui să se pregătească pentru mai multe restricții în timpul evenimentelor majore. Guvernul de stat intenționează să modifice regulamentul privind pandemia săptămâna viitoare. Fanii vor trebui să păstreze o distanță socială și să își acopere gura și nasul în spațiile închise, unde se aplică regulile 3G. Acest lucru ar împiedica utilizarea integrală a spațiilor disponibile. Alternativ, ar putea fi luată în considerare o „opțiune 2G”, a declarat Petra Grimm-Benne (SPD). În acest caz, se poate renunța la obligația de distanță socială.

În cazul opțiunii 2G, numai persoanele vaccinate și persoanele recuperate pot participa la eveniment, iar în cazul regulii 3G, și persoanele cu un rezultat negativ la testul coronavirus. De asemenea, pe stadioanele de fotbal se vor aplica reglementări mai stricte, de exemplu, obligația de a folosi măști în tribune pentru evenimentele organizate pe baza regulii 3G.

Bavaria Inferioară

Din cauza creșterii constante a numărului de noi infecții cu coronavirus, în Bavaria Inferioară au fost puse în aplicare reglementări mai stricte începând de miercuri. Dacă până acum trebuia să purtați o mască medicală, masca FFP2 devine obligatorie. Acest lucru este valabil, de exemplu, pentru supermarketuri, magazine de vânzare cu amănuntul, transport public și facilități de agrement. În cazul în care se aplica anterior regula 3Gplus, se va aplica acum regula 2G. De exemplu, numai persoanele vaccinate și recuperate pot intra acum în discoteci și cluburi. Persoanele care au avut un contact apropiat cu o persoană infectată cu coronavirus trebuie să se supună unei carantine de zece zile.

Reglementările de mai sus se vor aplica începând de miercuri în districtele Kelheim, Landshut, Straubing-Bogen, Dingolfing-Landau, Deggendorf, Rottal-Inn, Passau, Freyung-Grafenau și Regen, precum și în orașele Landshut, Straubing și Passau. Pe lângă noile reglementări, au fost anunțate și controale sporite.

Sursa: www.t-online.de; www.br.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...