Cancelarul german a anunțat ridicarea majorității restricțiilor pe 20 martie!

Cetățenii Germaniei pot aștepta cu nerăbdare o primăvară fără restricții de amploare privind coronavirusul: majoritatea restricțiilor vor fi ridicate până la 20 martie, au convenit miercuri cancelarul Olaf Scholz (SPD) și șefii de stat. Ridicarea restricțiilor va avea loc treptat, în trei etape, în următoarele patru săptămâni și jumătate, a declarat astăzi cancelarul german Scholz.

Germania va ridica restricțiile în martie?

„Putem privi spre viitor cu mai multă certitudine decât în ultimele săptămâni” – Scholz a continuat. „După acești doi ani lungi, merităm să vedem că situația se îmbunătățește din nou într-un fel sau altul – și se pare că acest lucru ne așteaptă în curând.” După 20 martie, a spus el, viața de zi cu zi va fi de așa natură încât „atunci nu va mai exista aproape nicio restricție”. Scholz a promis, de asemenea, să sprijine dorința statelor de a avea un temei juridic pentru unele „măsuri de protecție de bază”, cum ar fi măștile obligatorii, după 20 martie.

Primul pas de relaxare

În prima etapă de relaxare, restricțiile privind contactul dintre persoanele vaccinate și cele tratate în sfera privată vor fi ridicate. Restricțiile privind accesul la comerțul cu amănuntul vor fi ridicate – cu excepția obligației de a purta o mască. Această măsură urmează să fie luată de state în zilele următoare, dacă nu a fost deja luată.

Discotecile și cluburile se pot redeschide din 4 martie

A doua etapă va intra în vigoare în întreaga țară la 4 martie: atunci se va aplica din nou regula 3G în restaurante și hoteluri. Acest lucru înseamnă că oaspeții vor trebui să dovedească faptul că au fost vaccinați sau că s-au recuperat – sau să prezinte un test zilnic dacă nu sunt vaccinați sau nu s-au recuperat. Discotecile și cluburile vor fi deschise persoanelor care au fost vindecate și vaccinate, cu un test actualizat zilnic sau cu un al treilea vaccin, adică care îndeplinesc condițiile 2G-plus.

Din 20 martie, majoritatea măsurilor vor fi eliminate în Germania

În cea de-a treia etapă, toate „măsurile de protecție mai amănunțite” vor fi abolite începând cu 20 martie. Această dată cade la începutul primăverii. Acest lucru se datorează Legii privind protecția împotriva infecțiilor: în prezent, aceasta permite măsuri de protecție doar pentru o perioadă limitată de timp, până la 19 martie. O prelungire a termenului ar necesita o rezoluție a Bundestagului. Cu toate acestea, guvernul federal și cel de stat nu consideră în prezent că acest lucru este necesar.

Scholz în favoarea vaccinării obligatorii

Cu toate acestea, Scholz își menține angajamentul față de obiectivul vaccinării obligatorii universale. În pofida relaxării planificate a restricțiilor în primăvară, nu trebuie uitat că vor exista și toamna și iarna, a avertizat cancelarul german. Prin urmare, este corect să se pregătească legislația pentru o vaccinare universală obligatorie. „Acest lucru va fi necesar exact atunci când vremea se va răci din nou.” Procesul legislativ din Bundestag s-a blocat recent.

Scholz a reamintit, de asemenea, la conferința de presă că pandemia nu s-a încheiat încă. Prin urmare, a spus el, unele măsuri de protecție de bază trebuie să fie menținute pentru perioada de după 20 martie. El a anunțat că va depune eforturi pentru a se asigura că reglementările necesare sunt puse în aplicare la timp.

sursa: www.faz.net

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...