Restricțiile din Germania pe scurt: Iată ce este în vigoare în prezent în fiecare land!

Primăvara este chiar după colț, iar oamenii tânjesc mai mult ca niciodată după o vară fără coronavirus. Politicienii germani au decis să le facă față și să ridice multe dintre restricțiile care au fost aplicate până acum. Proiectul unei noi legi federale privind protecția împotriva infecțiilor prevede că majoritatea cerințelor federale vor înceta să se mai aplice la 2 aprilie. Până atunci, însă, fiecare stat poate decide singur ce măsuri vor continua să se aplice. Iată ce au decis fiecare stat în parte:

Baden-Württemberg: În acest land, începând de astăzi sunt ridicate restricții importante privind coronavirusul. De exemplu, nu mai există nicio restricție privind reuniunile private, chiar și pentru persoanele nevaccinate. În plus, stadioanele și sălile de concerte pot fi din nou pline. În timpul evenimentelor, numărul de spectatori sau de invitați nu mai trebuie să fie limitat.

Bavaria: De asemenea, în Bavaria, reglementările privind coronavirusul sunt relaxate. Printre altele, începând de astăzi au fost ridicate toate limitele de capacitate și de număr pentru evenimente, precum și interdicția de a dansa și de a asculta muzică în catering. Până la 2 aprilie, normele 2G și 3G și obligația de a purta măști vor continua să se aplice în Bavaria, inclusiv în școli și magazine – cu o singură excepție: în școlile primare și speciale, obligația de a purta măști în timpul orelor de curs va fi eliminată începând de luni (21 martie), iar o săptămână mai târziu și în clasele a cincea și a șasea.

Berlin: Capitala va menține actualele măsuri legate de coronavirus până la 31 martie, după care vor fi ridicate, cu câteva excepții. Senatul a decis sâmbătă să prelungească termenul, a anunțat Cancelaria Senatului pe Twitter. De fapt, guvernul federal și guvernele statelor au convenit ca toate restricțiile de mare amploare să fie ridicate duminică (20 martie). Cu toate acestea, Berlinul, ca și alte state federale, se află în prezent într-o perioadă de tranziție.

Brandenburg: Brandenburg prelungește majoritatea reglementărilor privind coronavirusul până la 2 aprilie, dar le ușurează pentru excursii și vizite la coafor. Cabinetul a decis să elimine regula 3G începând de vineri (18 martie) în saloanele de coafură și de înfrumusețare, în hoteluri și în excursii. Acesta va rămâne în vigoare în restaurante, teatre și cinematografe. În cluburi și discoteci, accesul în conformitate cu regula 2G va fi permis persoanelor vaccinate și testate. Multe măsuri de protecție, cum ar fi obligația de a purta măști în școli, vor rămâne în vigoare.

Hamburg: Persoanele nevaccinate se pot întâlni din nou cu câte persoane doresc. Restricția privind contactele, în vigoare de la începutul lunii decembrie a anului trecut, nu mai este inclusă în noul regulament al Senatului, care a intrat în vigoare sâmbătă la miezul nopții. De asemenea, nu se mai aplică limitele superioare ale numărului de participanți la petreceri și evenimente sportive majore. În afară de aceasta, restricțiile existente vor continua să se aplice în noua ordonanță.

Hesse: În Hesse, mai multe restricții vor înceta să se aplice începând de sâmbătă, inclusiv restricțiile anterioare privind contactul cu persoane nevaccinate. La evenimente nu va mai fi necesar numărul de audiență, iar colectarea datelor de contact va fi eliminată treptat. Alte restricții vor rămâne în vigoare inițial până la 2 aprilie. Acest lucru se aplică, de exemplu, la intrarea în restaurante. Obligația de a purta măști și de a păstra distanța și normele de igienă se va aplica în continuare în aceeași măsură ca și până acum.

Mecklenburg-Vorpommern: Aici, ca și în alte landuri federale, s-a decis să se lase în vigoare multe reglementări până la 2 aprilie. Regula 3G aplicabilă anterior pentru transportul public nu mai figurează în publicația online a guvernului statului. Astfel, începând de duminica viitoare, persoanele care nu sunt vaccinate sau care nu au dovada convalescenței pot utiliza din nou mijloacele de transport în comun fără un rezultat negativ al testului.

Saxonia Inferioară: În legătură cu noile reglementări ale Legii privind protecția împotriva infecțiilor la nivel federal, Saxonia Inferioară introduce un nou regulament care va menține în vigoare reglementările anterioare până la 2 aprilie. Acest lucru înseamnă că, pentru încă două săptămâni, reglementările anterioare privind obligativitatea măștilor, prezentarea dovezii de vaccinare, convalescența și testarea, cerința privind distanța și obligația de a pregăti un concept de igienă vor continua să se aplice pe întreg teritoriul statului.

Renania de Nord-Westfalia: În Renania de Nord-Westfalia, restricțiile majore privind coronavirusul au fost ridicate începând de sâmbătă. De exemplu, restricțiile privind contactul cu persoanele nevaccinate nu mai sunt acum în vigoare. În mod similar, au fost ridicate limitele maxime de spectatori la evenimentele de masă, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga. Pe de altă parte, obligația de a purta măști în interior – de exemplu, la cumpărături și în școli – a fost prelungită până la 2 aprilie. Iar în locurile de divertisment, cum ar fi teatrele, muzeele, cinematografele, grădinile zoologice, hotelurile și restaurantele, regula 3G va continua să se aplice în NRW pentru moment.

Rhineland-Palatinat: În acest stat, până la 2 aprilie, regula este că, în cazul în care vaccinarea, testarea sau starea de convalescență este controlată, în majoritatea cazurilor nu este necesară purtarea măștilor. Măștile sunt în continuare necesare în magazine și în alte locuri publice necontrolate. Timp de încă două săptămâni, măștile vor fi obligatorii în toate școlile secundare. Testele vor fi efectuate în școli de două ori pe săptămână.

Saxonia-Anhalt: Autoritățile landului mențin măsurile de protecție de bază împotriva coronavirusului până la 2 aprilie. Obligația de a purta o mască se aplică în continuare în autobuze și trenuri, precum și în zonele închise, cum ar fi restaurantele, unitățile de cazare și magazinele. Pe de altă parte, vor fi ridicate restricțiile de contact pentru întâlnirile private în locuri publice și private. Limitele maxime ale numărului de participanți la evenimente, oferte culturale și evenimente sportive vor fi ridicate. Cu toate acestea, modelul de acces 2G-plus poate fi ales în mod voluntar de către organizator.

Saarland: Restricțiile privind contactul cu persoanele nevaccinate vor fi ridicate – pentru cei care s-au recuperat și pentru cei care au fost vaccinați, acestea au fost deja ridicate pe 4 martie. Potrivit Ministerului Sănătății, vor fi ridicate și limitele maxime ale numărului de persoane la evenimentele publice și private, în interior și în aer liber. În plus, deși, în principiu, va fi în continuare necesar să se poarte măști în încăperile închise accesibile oaspeților sau clienților, acum se poate renunța la acest lucru dacă regula 3G este controlată și respectată.

Szleswig-Holstein: În Schleswig-Holstein, cele mai multe dintre reglementările stricte privind coronavirusul au fost ridicate. Începând de sâmbătă, reglementări precum restricțiile de ocupare nu se mai aplică. Cu toate acestea, în unele domenii se aplică în continuare obligațiile privind masca și testarea. Există, de asemenea, restricții privind accesul la discoteci și alte locuri similare. Regula 2G Plus se aplică în continuare în acest caz.

Thuringia: Din cauza numărului mare de infecții cu coronavirus, Thuringia aplică o regulă de tranziție și menține mai multe măsuri de protecție până la 2 aprilie. De exemplu, autoritățile statului mențin regula 3G pentru vizitele la restaurante, săli de sport, piscine și saune, în temeiul unui nou regulament care intră în vigoare de sâmbătă. Obligația de a purta măști se va aplica, de asemenea, în următoarele două săptămâni, în zonele interioare deschise publicului.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...