Un nou sondaj pentru alegerile pentru Bundestag: avansul SPD se micșorează

Într-un nou sondaj preelectoral realizat de institutul Insa, CDU și CSU s-au apropiat din nou de SPD. Mai are Armin Laschet vreo șansă de victorie?

CDU/CSU câștigă 1,5%

Au mai rămas doar câteva zile până la alegerile pentru Bundestag. Conform sondajelor actuale, este puțin probabil ca CDU/CSU să câștige primul loc, dar ambele partide speră totuși să inverseze tendința.

Potrivit ultimului sondaj al institutului Insa, publicat luni, 20 septembrie, la comanda cotidianului Bild, CDU/CSU sunt în ușoară creștere. Împreună, cele două partide ar obține 22% din voturi (+1,5%). SPD pierde un punct procentual. 25% dintre alegători vor să voteze pentru. AfD (11%) și FDP (12%) pierd fiecare câte o jumătate de punct procentual față de săptămâna precedentă. Stânga (6,5%) și Verzii (15%) rămân stabile.

Alegeri Bundestag 2021: Potrivit sondajului Insa, este posibilă și o alianță bipartidistă
Din perspectiva posibilelor coaliții, acest lucru ar putea însemna că o coaliție roșie-neagră, jamaicană, formată din CDU/CSU, Verzi și FDP (49%), precum și o coaliție roșie-verde-roșie (46,5%) ar avea o majoritate parlamentară (47%). O coaliție formată din SPD, FDP și Verzi ar putea, de asemenea, să guverneze (52%).

Potrivit unui sondaj realizat de institutul Insa, coaliția negru-verde și negru-galbenă nu ar putea guverna

Hermann Binkert, șeful institutului de sondaje, a declarat într-un interviu acordat ziarului Bild: „Diferența dintre cele două mari partide se topește. Atât Armin Laschet, cât și Olaf Scholz pot deveni cancelari.” Cu toate acestea, candidatul SPD la funcția de cancelar are un avantaj. „Scholz are mai multe opțiuni”, spune Binkert.

Sprijin constant scăzut pentru Armin Laschet

Deși CDU/CSU a reușit să câștige în sondaje în ultima vreme, Armin Laschet însuși este slab cotat. Potrivit unui sondaj realizat de institutul Insa la comanda cotidianului Bild am Sonntag, femeia în vârstă de 60 de ani se află încă mult în urma lui Olaf Scholz și la egalitate cu Annalena Baerbock. În cazul unor alegeri directe, 12% dintre respondenți ar vota pentru cancelar, cu un punct procentual mai puțin decât în săptămâna precedentă. Baerbock, ca și Laschet, ar obține 12% din voturi (-2%), în timp ce Scholz ar obține 31% (neschimbat).

Sursa: www.fr.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...