Un nou sondaj pentru alegerile pentru Bundestag: avansul SPD se micșorează

Într-un nou sondaj preelectoral realizat de institutul Insa, CDU și CSU s-au apropiat din nou de SPD. Mai are Armin Laschet vreo șansă de victorie?

CDU/CSU câștigă 1,5%

Au mai rămas doar câteva zile până la alegerile pentru Bundestag. Conform sondajelor actuale, este puțin probabil ca CDU/CSU să câștige primul loc, dar ambele partide speră totuși să inverseze tendința.

Potrivit ultimului sondaj al institutului Insa, publicat luni, 20 septembrie, la comanda cotidianului Bild, CDU/CSU sunt în ușoară creștere. Împreună, cele două partide ar obține 22% din voturi (+1,5%). SPD pierde un punct procentual. 25% dintre alegători vor să voteze pentru. AfD (11%) și FDP (12%) pierd fiecare câte o jumătate de punct procentual față de săptămâna precedentă. Stânga (6,5%) și Verzii (15%) rămân stabile.

Alegeri Bundestag 2021: Potrivit sondajului Insa, este posibilă și o alianță bipartidistă
Din perspectiva posibilelor coaliții, acest lucru ar putea însemna că o coaliție roșie-neagră, jamaicană, formată din CDU/CSU, Verzi și FDP (49%), precum și o coaliție roșie-verde-roșie (46,5%) ar avea o majoritate parlamentară (47%). O coaliție formată din SPD, FDP și Verzi ar putea, de asemenea, să guverneze (52%).

Potrivit unui sondaj realizat de institutul Insa, coaliția negru-verde și negru-galbenă nu ar putea guverna

Hermann Binkert, șeful institutului de sondaje, a declarat într-un interviu acordat ziarului Bild: „Diferența dintre cele două mari partide se topește. Atât Armin Laschet, cât și Olaf Scholz pot deveni cancelari.” Cu toate acestea, candidatul SPD la funcția de cancelar are un avantaj. „Scholz are mai multe opțiuni”, spune Binkert.

Sprijin constant scăzut pentru Armin Laschet

Deși CDU/CSU a reușit să câștige în sondaje în ultima vreme, Armin Laschet însuși este slab cotat. Potrivit unui sondaj realizat de institutul Insa la comanda cotidianului Bild am Sonntag, femeia în vârstă de 60 de ani se află încă mult în urma lui Olaf Scholz și la egalitate cu Annalena Baerbock. În cazul unor alegeri directe, 12% dintre respondenți ar vota pentru cancelar, cu un punct procentual mai puțin decât în săptămâna precedentă. Baerbock, ca și Laschet, ar obține 12% din voturi (-2%), în timp ce Scholz ar obține 31% (neschimbat).

Sursa: www.fr.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Germania va crește salariul minim la 12 euro/oră în cursul acestui an!

Milioane de lucrători cu venituri mici din Germania vor câștiga mai mulți bani în acest an. Guvernul federal a...

Virologii germani de top se îndoiesc de sensul introducerii vaccinării obligatorii din cauza Omicron

Vaccinurile protejează împotriva bolilor grave. De aceea, mulți politicieni germani, în primul rând cancelarul, doresc vaccinarea obligatorie. Unii -...

Pediatrii din Germania susțin ridicarea carantinei pentru copiii care frecventează școlile și centrele de îngrijire de zi

Potrivit medicilor germani, varianta Omikron a coronavirusului nu este, în general, periculoasă pentru copii. Aceștia susțin că măștile, ventilația...

Urmează un scurt atac de iarnă în Germania!

Temperaturile scad în Germania, iar joi sunt așteptate ninsori și ninsori cu precipitații în mai multe zone ale țării.La...