Guvernul german a convenit asupra unui pachet anticriză – 300 de euro pentru fiecare angajat și o reducere a taxei pe combustibil!

Din cauza creșterii prețurilor la energie, guvernul din Germania a decis să introducă un pachet anticriză! După negocieri care au durat toată noaptea, joi dimineață s-a anunțat ce este inclus în noul pachet anticriză.

300 de euro în sumă forfetară de energie

Din cauza creșterii prețurilor din acest an, rezidenții germani vor primi o scutire unică de 300 de euro sub forma unei sume forfetare pentru prețurile energiei, ca parte a impozitului pe venit. Aceasta a fost decizia liderilor partidelor din coaliție, pe care au anunțat-o joi dimineață.

Indemnizația este menită să funcționeze rapid, fără birocrație inutilă, și este menită să fie în beneficiul TUTUROR lucrătorilor – indiferent dacă aceștia beneficiază deja de alte scutiri fiscale, cum ar fi indemnizația de navetă sau primele de mobilitate.

Cei 300 de euro vor fi plătiți de către angajator și trebuie impozitați. Pentru persoanele care desfășoară activități independente, plata anticipată a impozitului pe venit se reduce cu 300 de euro.

Reducerea taxei pe combustibil

Partidele din coaliție au convenit și asupra unei reduceri a taxei pe combustibil! În locul reducerii de combustibil propusă de ministrul de finanțe Lindner, va fi redusă taxa pe energie pentru benzină, limitată la trei luni.

Un litru de benzină va fi mai ieftin cu 30 de cenți, iar un litru de motorină cu 14 cenți.

Plata unică pentru beneficiarii de ajutoare sociale

Beneficiarii de prestații sociale (de exemplu, Hartz IV) vor primi o altă plată unică. În plus față de cei 100 de euro deja stabiliți, se vor plăti încă 100 de euro pentru fiecare persoană.

Bilete de autobuz și tren mai ieftine

Coaliția vrea să introducă un bilet pentru transportul public local de 9 euro pe lună, timp de 90 de zile. Pentru a face acest lucru posibil, statele federale vor primi injecții financiare.

Plata unică pentru familii

Familiile vor primi o alocație unică de 100 de euro pentru fiecare copil. Banii trebuie să fie luați în calcul pentru alocația familială.

Sursa: www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...