Vin anii de aur pentru muncitorii din Germania!

Salarii semnificativ mai mari, mai puțini șomeri – potrivit experților de top, Germania se confruntă cu un nou miracol pe piața muncii.

„Perspective excelente de angajare”

Motivul este un deficit tot mai mare de lucrători calificați. Consiliul municipal german preconizează că 230.000 de profesori și 300.000 de asistente medicale ar trebui să fie angajați în următorii ani numai în spitale, cămine de bătrâni și grădinițe.

„Muncitorii germani au perspective excelente de angajare în următorii ani”,” – a declarat fostul economist șef, profesorul Lars Feld de la Universitatea din Freiburg, într-un interviu acordat ziarului BILD. „Pentru prima dată din anii ’60 încoace, putem ajunge din nou la ocuparea deplină a forței de muncă cu o rată a șomajului de 3-4%.”

În prezent, multe industrii din Germania se confruntă cu un deficit de forță de muncă. 80% dintre restaurante au personal insuficient (conform Asociației Dehoga). În sectorul meșteșugăresc există un deficit de 250.000 de lucrători (conform Asociației ZDH). Potrivit Agenției guvernamentale pentru ocuparea forței de muncă (pe scurt, BA), în prezent este nevoie de o medie de 207 zile pentru a ocupa un post vacant de instalator. Pentru șoferii de excavatoare, timpul este de 198 de zile, iar pentru angajarea unui zugrav este nevoie în medie de 171 de zile.

Piața muncitorilor

Germania devine încet-încet un tărâm al laptelui și al mierii pentru muncitori. Pentru că și salariile vor crește. Prof. Feld prezice: „Vom vedea creșteri salariale mult mai mari decât până acum”. Președintele Ifo, profesorul Clemens Fuest, adaugă într-un interviu pentru BILD: „Lipsa de lucrători calificați va determina companiile să plătească mai mult. În ceea ce privește condițiile de angajare, angajatorii vor fi obligați să țină cont de așteptările angajaților într-o măsură mai mare decât în prezent.

O altă veste bună, care va mulțumi cu siguranță o parte a populației: chiar și lucrătorii slab calificați sau necalificați sunt extrem de necesari, după cum adaugă economistul Feld – de exemplu, în industria de catering sau de logistică, ca șoferi de camion.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...