Coronavirusul în Germania: noile infecții sunt în scădere de aproape trei săptămâni

Incidența coronavirusului pe șapte zile la nivel național a scăzut din nou față de ziua precedentă. Institutul Robert Koch (IRK) a anunțat duminică dimineață că numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori în cursul săptămânii a fost de 315,4. În comparație cu 321,8 în ziua precedentă, 390,9 în săptămâna precedentă și 372,7 în luna precedentă.

Autoritățile sanitare din Germania au raportat la IRK 29.348 de noi infecții cu coronavirus pe zi. Cu exact o săptămână mai devreme, au fost raportate 32.646 de noi infecții. Numărul de infecții în Germania este în scădere de aproape trei săptămâni. Cu toate acestea, experții se tem că tendința se va inversa în curând din cauza variantei mai contagioase Omikron a coronavirusului.

Peste 108.000 de decese în Germania din cauza COVID-19 sau din cauza COVID-19 care coexistă cu alte afecțiuni

Până duminică, în Germania au fost raportate 180 de decese într-o perioadă de 24 de ore. Cu o săptămână mai devreme, numărul a fost de 132. De la începutul pandemiei, IRK a înregistrat 6 796 536 de infecții confirmate cu Sars-CoV-2. Cu toate acestea, numărul total real ar putea fi mult mai mare, deoarece multe infecții nu sunt detectate.

Numărul de pacienți spitalizați cu coronavirus la 100.000 de locuitori în șapte zile, raportat vineri de IRK, a fost de 5,10 (joi: 5,17). Institutul Robert Koch a raportat, de asemenea, 5.753.400 de recuperări duminică dimineață. Numărul persoanelor care au murit din cauza COVID-19 sau a COVID-19 coexistând cu alte afecțiuni a crescut la 108 233.

În vizită la prieteni și rude

.
În ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19, aproape unul din cinci germani vrea să plece în străinătate de Crăciun. Într-un sondaj realizat de institutul de sondare YouGov la comanda Agenției Germane de Presă, 13% dintre cei intervievați au declarat că intenționează să plece în străinătate pentru a sărbători Crăciunul cu prietenii sau rudele. 6 la sută dintre respondenți plănuiesc o călătorie de vacanță. Pe de altă parte, 79 la sută vor să stea acasă de Crăciun. 2 la sută dintre respondenți nu au dat un răspuns.

Anul trecut, în timpul primului Crăciun în umbra pandemiei, germanii au fost mult mai puțin dispuși să călătorească. Într-un sondaj realizat la acea vreme de YouGov, doar 9% dintre respondenți au declarat că doresc să meargă cu mașina sau cu avionul pentru a-și vizita prietenii sau rudele. Doar unul din 100 de respondenți a planificat o călătorie de vacanță. 87% dintre locuitorii din Germania intenționau să rămână acasă.

În acest an, cei care intenționează să călătorească în perioada sărbătorilor sunt în special tinerii. În grupa de vârstă cuprinsă între 18 și 29 de ani, 38 la sută intenționează să plece, iar în grupa de vârstă cuprinsă între 30 și 39 de ani, 26 la sută intenționează să plece. Pe de altă parte, în grupa de vârstă 60-69 de ani, doar 9% dintre respondenți intenționează să plece de Crăciun.

Sursa: www.faz.net

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...