Patronul unei companii germane oferă un bonus de 5.000 de euro oricărui angajat care se vaccinează

În Turingia se înregistrează de luni de zile cea mai mică vaccinare împotriva coronavirusului. Până în prezent, 61% dintre cetățenii din stat au fost vaccinați. Antreprenorul Udo Böttcher a decis să remedieze acest lucru: „Le ofer angajaților mei 5.000 de euro pentru vaccinare!”.

Un antreprenor german oferă 5.000 de euro pentru vaccinare

Böttcher este șeful companiei de vânzări online prin corespondență Böttcher AG din Jena, una dintre cele mai mari companii de comerț electronic din Germania (cifră de afaceri: 500 de milioane de euro). Acum, bărbatul vrea să își aducă propria contribuție la lupta împotriva pandemiei.

Antreprenorul explică faptul că „mai presus de toate, este o investiție în sănătatea angajaților noștri. O rată ridicată de vaccinare crește protecția individuală. În același timp, riscul de absență din cauza bolii sau a carantinei este redus la minimum. Cu toate acestea, Böttcher subliniază că decizia de a se vaccina rămâne responsabilitatea fiecărui individ.

Bonus de 2,7 milioane de euro dacă toți angajații se vaccinează

Fiecare dintre cei 550 de angajați care pot dovedi că au fost complet vaccinați până în luna ianuarie va primi un bonus. Potrivit lui Böttcher, acesta este un instrument adecvat, în plus față de educație, pentru a se informa și a lua în considerare vaccinarea. „Ne bucurăm pentru toți cei care se decid în cele din urmă să se vaccineze.

Dacă toți angajații vor participa la campanie, compania din Jena va plăti peste 2,7 milioane de euro. Danilo Frasiak, membru al consiliului de administrație: „Desigur, aceasta este suma care contează. Cu toate acestea, este o valoare care poate fi calculată. Dar dacă pierdem o mare parte a forței de muncă, riscul este mult mai mare.”

Ultimele luni au fost stresante pentru toată lumea, în special pentru cei care au trebuit să compenseze absențele. Frasiak: „Vrem să evităm o astfel de situație.

Va deveni modelul Jena un model pentru alții?

Frasiak: „Oamenii au nevoie de încurajare. Faptul că funcționează a fost observat și în cazul campaniei de vaccinare pentru Bratwurst”.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...