Patronul unei companii germane oferă un bonus de 5.000 de euro oricărui angajat care se vaccinează

În Turingia se înregistrează de luni de zile cea mai mică vaccinare împotriva coronavirusului. Până în prezent, 61% dintre cetățenii din stat au fost vaccinați. Antreprenorul Udo Böttcher a decis să remedieze acest lucru: „Le ofer angajaților mei 5.000 de euro pentru vaccinare!”.

Un antreprenor german oferă 5.000 de euro pentru vaccinare

Böttcher este șeful companiei de vânzări online prin corespondență Böttcher AG din Jena, una dintre cele mai mari companii de comerț electronic din Germania (cifră de afaceri: 500 de milioane de euro). Acum, bărbatul vrea să își aducă propria contribuție la lupta împotriva pandemiei.

Antreprenorul explică faptul că „mai presus de toate, este o investiție în sănătatea angajaților noștri. O rată ridicată de vaccinare crește protecția individuală. În același timp, riscul de absență din cauza bolii sau a carantinei este redus la minimum. Cu toate acestea, Böttcher subliniază că decizia de a se vaccina rămâne responsabilitatea fiecărui individ.

Bonus de 2,7 milioane de euro dacă toți angajații se vaccinează

Fiecare dintre cei 550 de angajați care pot dovedi că au fost complet vaccinați până în luna ianuarie va primi un bonus. Potrivit lui Böttcher, acesta este un instrument adecvat, în plus față de educație, pentru a se informa și a lua în considerare vaccinarea. „Ne bucurăm pentru toți cei care se decid în cele din urmă să se vaccineze.

Dacă toți angajații vor participa la campanie, compania din Jena va plăti peste 2,7 milioane de euro. Danilo Frasiak, membru al consiliului de administrație: „Desigur, aceasta este suma care contează. Cu toate acestea, este o valoare care poate fi calculată. Dar dacă pierdem o mare parte a forței de muncă, riscul este mult mai mare.”

Ultimele luni au fost stresante pentru toată lumea, în special pentru cei care au trebuit să compenseze absențele. Frasiak: „Vrem să evităm o astfel de situație.

Va deveni modelul Jena un model pentru alții?

Frasiak: „Oamenii au nevoie de încurajare. Faptul că funcționează a fost observat și în cazul campaniei de vaccinare pentru Bratwurst”.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...