Un vaccin împotriva cancerului, deja în 2022? Un profesor german de medicină este convins de acest lucru!

Timp de zeci de ani, oamenii de știință au sperat că, în sfârșit, ar putea fi dezvoltat un vaccin împotriva cancerului. Prof. Thomas Seufferlein (58 de ani), președintele Societății Germane de Cancer, a dezvăluit într-un interviu acordat publicației germane Bild că „în 2022 ar putea fi aprobat primul vaccin împotriva cancerului!”.

Vaccinurile terapeutice în pragul unei descoperiri

Odată cu testarea cu succes a vaccinurilor cu ARNm în timpul pandemiei de coronavirus, tehnologia este acum cu un pas mai aproape de a fi aprobată și pentru tratamentul cancerului.

„Datele obținute în urma studiilor privind vaccinul cu ARNm pentru melanom sunt cu adevărat impresionante. Având în vedere situația datelor, aprobarea ar putea avea loc chiar și anul viitor”, a declarat – Profesorul Seufferlein a declarat.

„Totuși, acestea nu sunt vaccinuri profilactice, ci vaccinuri terapeutice pe care pacienții cu cancer le primesc pentru a combate o tumoră deja existentă. Datorită tehnologiei ARNm, este posibil chiar să se dezvolte vaccinuri personalizate pe baza tumorii individuale, care apoi să o combată eficient.” – a subliniat profesorul Seufferlein.

Aplicare rapidă după aprobare

Cât timp trebuie să aștepte pacienții pentru vaccinuri? Seufferlein explică faptul că nu va dura mult: „Odată aprobate, vaccinurile vor fi cu siguranță folosite rapid în marile centre oncologice”.

Cine lucrează în prezent la acest tip de vaccin? Producătorul german de vaccinuri împotriva coronavirusului Biontech testează deja un vaccin împotriva cancerului de piele într-un studiu de fază II și a anunțat recent cercetări privind terapiile cu ARNm pentru cancerul colorectal. Producătorul american Moderna lucrează, de asemenea, la patru terapii împotriva cancerului bazate pe ARNm.

Bild a întrebat, de asemenea, la ce alte inovații se așteaptă expertul în cancer în anul următor. Profesorul Seufferlein a răspuns că „niciun alt domeniu nu produce atât de multe abordări terapeutice noi într-un timp atât de scurt ca cercetarea în domeniul cancerului. Scopul tuturor abordărilor de cercetare este de a dezvolta terapii precise care să fie adaptate cu precizie la tumoare”.

Pe lângă vaccinurile terapeutice, există și alte abordări promițătoare, cum ar fi terapia celulară CART și terapia cu anticorpi, chirurgia robotică, radiațiile și mai precise și teranoterapia (combinarea terapiei și a diagnosticului) în medicina nucleară, care ar putea revoluționa tratamentul pacienților cu cancer în următorii ani.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...