Ucraina cumpără 5100 de arme antitanc în Germania pentru 25 de milioane de euro

Guvernul ucrainean a achiziționat 5100 de arme antitanc de tip RGW90 HH „Matador” de la compania germană de armament Dynamit Nobel Defence (DND) din Burbach, în Renania de Nord-Westfalia. Costul a fost de 25 de milioane de euro, sumă pe care Kievul a plătit-o singur.

2650 de arme au sosit în Ucraina încă de sâmbătă după-amiază, restul de 2450 de arme noi de fabrică vor fi livrate imediat după finalizarea producției, în tranșe săptămânale, până la sfârșitul lunii mai.

„Matador” este o bazooka fără recul, trasă din umăr, care poate fi folosită cu două focoase diferite împotriva țintelor blindate și neblindate. Poate străpunge până la 50 cm de oțel blindat, astfel încât (în funcție de punctul exact de impact) poate străpunge și blindajul oricărui tanc rusesc.

Cu toate acestea, spre deosebire, de exemplu, de racheta americană „Javalin”, aceasta este mai degrabă o armă de luptă corp la corp. Poate trage la o distanță de la 20 la 500 de metri. Acest lucru îl face perfect potrivit pentru tacticile de război ucrainene, care în ultimele săptămâni s-au bazat din ce în ce mai mult pe atacuri prin ambuscade asupra tancurilor și coloanelor de aprovizionare rusești. Mai ales în zonele împădurite sau în orașe, „Matador” poate fi folosit în mod eficient împotriva tancurilor inamice.

Permisul de export a fost emis pe 21 martie

Potrivit BILD, Biroul Federal pentru Economie și Controlul Exporturilor (BAFA), din cadrul Ministerului Federal al Economiei și Tehnologiei, a lucrat în schimburi în weekend pentru a aproba exportul armei și a autorizat exportul luni, 21 martie, după ce cererea a fost primită la sediul său din Eschborn vineri, 18 martie.

Potrivit unor persoane din interior, ministrul federal al economiei, Robert Habeck (52 de ani, Verzi), a jucat un rol decisiv în acest sens. După ce a primit undă verde de la BAFA, Consiliul Federal de Securitate și-a dat, de asemenea, aprobarea în câteva ore.

Ambasadorul ucrainean Andriy Melnyk (46 de ani), altfel critic, a fost mulțumit. Într-un interviu acordat redacției BILD, el a declarat: „Ministerul vicecancelarului Habeck și BAFA au luat măsuri rapide și nebirocratice. Jos pălăria în fața lor!”

Melnyk a declarat pentru BILD că guvernul său este mulțumit „de faptul că guvernul de coaliție crește în sfârșit ritmul livrărilor de arme pentru a ne consolida capacitățile de apărare”. „Doar atunci când Putin va realiza că din punct de vedere militar a ajuns într-un punct mort, Rusia va fi forțată să se așeze la masa negocierilor”.

Sursa: www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...