Germania: De sâmbătă, testele rapide pentru coronavirus vor fi din nou gratuite pentru toată lumea!

Începând de mâine, sâmbătă, testele rapide gratuite pentru coronavirus vor fi din nou disponibile pentru toată lumea în Germania. Acest lucru este conform unui decret anunțat vineri de ministrul federal al sănătății, Jens Spahn (41 de ani, CDU).

În acest fel, guvernul federal reintroduce pe scară largă oferta de „teste cetățenești”, care a fost sever restrânsă în urmă cu o lună.

Acest lucru înseamnă că toată lumea va avea din nou dreptul la un test rapid efectuat de personal calificat cel puțin o dată pe săptămână – indiferent dacă sunteți vaccinat sau dacă aveți statutul de convalescent.

În urma unei decizii luate de cancelarul Angela Merkel (67 de ani, CDU) și de prim-miniștrii landurilor, oferta de „teste de cetățenie”, care era finanțată de guvernul federal din martie, a fost retrasă în mare parte la 11 octombrie. La momentul respectiv, a fost invocat ca motiv pentru a se pune capăt asumării continue a costurilor de către contribuabili, datorită disponibilității vaccinurilor pentru toți.

Acum, având în vedere creșterea bruscă a numărului de infecții cu coronavirus în Germania, centrele de cercetare existente își pot continua activitatea.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...