Germania: De sâmbătă, testele rapide pentru coronavirus vor fi din nou gratuite pentru toată lumea!

Începând de mâine, sâmbătă, testele rapide gratuite pentru coronavirus vor fi din nou disponibile pentru toată lumea în Germania. Acest lucru este conform unui decret anunțat vineri de ministrul federal al sănătății, Jens Spahn (41 de ani, CDU).

În acest fel, guvernul federal reintroduce pe scară largă oferta de „teste cetățenești”, care a fost sever restrânsă în urmă cu o lună.

Acest lucru înseamnă că toată lumea va avea din nou dreptul la un test rapid efectuat de personal calificat cel puțin o dată pe săptămână – indiferent dacă sunteți vaccinat sau dacă aveți statutul de convalescent.

În urma unei decizii luate de cancelarul Angela Merkel (67 de ani, CDU) și de prim-miniștrii landurilor, oferta de „teste de cetățenie”, care era finanțată de guvernul federal din martie, a fost retrasă în mare parte la 11 octombrie. La momentul respectiv, a fost invocat ca motiv pentru a se pune capăt asumării continue a costurilor de către contribuabili, datorită disponibilității vaccinurilor pentru toți.

Acum, având în vedere creșterea bruscă a numărului de infecții cu coronavirus în Germania, centrele de cercetare existente își pot continua activitatea.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...