Un expert se așteaptă la un asalt asupra benzinăriilor germane din iunie

Embargoul petrolier impus de UE ar putea avea consecințe grave pentru benzinăriile germane. Într-un interviu acordat revistei „Wirtschaftswoche”, șeful asociației benzinăriilor independente (Bundesverband Freier Tankstellen), Duraid El Obeid, și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la situația actuală. Chiar dacă au fost încheiate contracte cu furnizorii pentru un an și presupune că vor fi livrați carburanții promiși, cum ar fi motorina și benzina, embargoul petrolier ar putea avea consecințe negative pentru Germania. „Rafinăriile din orașele Schwedt și Leuna ar putea, cu siguranță, să furnizeze mai puțin ulei mineral, cel puțin pentru o vreme” – Obeid a declarat jurnaliștilor de la Wirtschaftswoche.

Conducerea lanțului berlinez de benzinării Sprint a luat deja măsuri pentru a asigura continuitatea vânzărilor de carburanți

Obeid, care este șeful lanțului de benzinării Sprint din Berlin, a luat deja măsuri preventive în urmă cu patru săptămâni. Capacitățile de transport pentru lunile următoare au fost asigurate în avans, de exemplu, cu ajutorul navelor-cisternă sau al navelor de navigație interioară. „Am luat astfel de măsuri în urmă cu patru săptămâni. Acest lucru ne-ar permite, de exemplu, să transportăm ulei mineral de la Hamburg la Berlin”, a declarat Obeid. Acest lucru este menit să asigure continuitatea vânzărilor de carburanți la benzinăriile din Berlin și din împrejurimi.

Obeid este sigur că, chiar dacă Putin ar opri complet livrările de petrol, asemenea cantități de combustibil ar putea fi cumpărate din altă parte. Cu toate acestea, transportul cu vaporul și cu trenul ar putea reprezenta o problemă. „De exemplu, depozitul de combustibil din Seefeld, lângă Berlin, este conectat prin conducte la rafinăria PCK din Schwedt. Depozitul nu este deloc pregătit pentru asaltul trenurilor, al navelor și al cisternelor”, a presupus Obeid.

O „furtună” a benzinăriilor germane este așteptată pe 1 iunie

În special ziua de 1 iunie ar putea fi problematică, deoarece în această zi guvernul federal intenționează să introducă pentru prima dată așa-numita reducere pentru combustibil, datorită căreia prețul pe litru de benzină va fi mai mic cu 36 de cenți, iar un litru de motorină va costa cu 17 cenți mai puțin. Deci trebuie să țineți cont de faptul că la 1 iunie va avea loc un „asalt” asupra stațiilor de benzină din Germania. Acest lucru ar putea fi deosebit de problematic pentru întreprinderile mici, deoarece acestea nu achiziționează uleiuri minerale pe baza unor contracte anuale, ci pe piețele la vedere. Piața la vedere a fost închisă în urmă cu două luni, astfel încât proprietarii de benzinării trebuie să cumpere ulei mineral fie de la comercianți, fie de la companiile petroliere. „Dar, neavând putere de cumpărare, ei depind de ceea ce pot obține de pe piață. Prețurile de achiziție sunt ridicate, băncile cer mai multe garanții pentru creditele de prefinanțare. Acest lucru poate reprezenta o povară grea pentru micii operatori de benzinării”. – a declarat președintele Asociației Federale a Benzinarilor Independenți.

De asemenea, el preconizează noi creșteri de prețuri în viitorul apropiat. „Prețul benzinei va depăși în curând din nou doi euro pe litru, poate chiar 2,20 euro pe litru”, crede Obeid. Numai costurile de logistică fac ca uleiurile minerale să fie mai scumpe. „Dacă în viitor combustibilii vor fi livrați cu cisternele din locații mai îndepărtate, acest lucru se va reflecta în prețuri”, a declarat – explică el.

Sursa: www.businessinsider.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...