Vârsta de pensionare în Germania va depinde de speranța de viață?

O nouă inițiativă a CDU/CSU: vicepreședintele grupului parlamentar, Jens Spahn, critică vârsta de pensionare de 63 de ani și solicită o reformă a acesteia. Mai exact, acesta propune un mecanism care să țină cont de creșterea speranței de viață.

Reforma privind vârsta de pensionare este necesară

În Germania este necesară o reformă a vârstei de pensionare. O propunere de creștere a vârstei de pensionare vine acum din partea CDU/CSU. „Suntem din ce în ce mai bătrâni. În viitor, vârsta de pensionare ar trebui să fie legată de speranța de viață. Pentru fiecare an în care am trăi mai mult, am ieși la pensie cu o lună mai târziu”. – Jens Spahn (CDU), vicepreședinte al grupului parlamentar CDU/CSU, a declarat într-un interviu acordat ziarului Tagesspiegel. El a adăugat că pensionarea la vârsta de 63 de ani este o mare greșeală pentru coaliție. „Multe sute de mii de muncitori calificați lipsesc doar din acest motiv”,” – Spahn a criticat.

Anterior, Thorsten Frei (CDU/CSU) și Carsten Linnemann, vicepreședinte al CDU, au susținut legarea vieții profesionale de speranța de viață. Ceea ce este nou este că Spahn definește acum cum ar putea arăta acest mecanism. După cum relatează Tagesspiegel, partidul lucrează în prezent, sub conducerea lui Linnemann, la un nou manifest, care va include și răspunsuri la întrebările legate de pensii.

Dezbaterea privind pensiile s-a aprins din nou după ce cancelarul Olaf Scholz (SPD) a susținut într-un interviu că mai mulți oameni ar trebui să lucreze până la vârsta actuală de pensionare.

Creșterea în continuare a numărului de persoane care se pensionează anticipat?

Vârsta standard de pensionare în Germania este crescută treptat de la 65 la 67 de ani. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe persoane profită de pensia fără deducere introdusă în 2014 la vârsta de 63 de ani. După cum a mai scris „WELT”, guvernul a presupus la vremea respectivă că între 200.000 și 240.000 de cereri de pensie vor fi depuse anual ca urmare a noului regulament. În schimb, până în 2021, conform datelor Asigurărilor de Pensii din Germania, aproape 270.000 de persoane, adică mai mult de un sfert din toți noii pensionari, au profitat deja de această opțiune.

Experții avertizează, de asemenea, că eliminarea plafonului privind veniturile suplimentare pentru seniorii care se pensionează anticipat, decisă de cabinet, va însemna că și mai mulți seniori vor fi dispuși să se pensioneze anticipat pentru a câștiga bani în plus – de acum înainte fără a plăti contribuții.

Sursa: www.welt.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...