Din cauza creșterii prețului la gaze, prima companie din Germania a oprit furnizarea

Începând cu 2 decembrie, furnizorul de energie gas.de/Grünwelt nu mai furnizează gaz clienților săi! Motivul invocat de compania energetică gas.de a fost „evoluția excepțională a prețurilor pe piața gazelor naturale”.

În ultima vreme, prețul gazului pentru livrări a crescut cu până la 400 de procente față de anul precedent. Compania nu a dezvăluit câți clienți au fost afectați.

Autoritățile de protecție a consumatorilor recomandă clienților să renunțe la mandatele de debitare directă și la mandatele de ordine permanente către gas.de și Grünwelt.

Citirile curente ale contorului trebuie apoi raportate furnizorului primar responsabil, spune expertul în drept energetic Holger Schneidewindt de la centrul de consiliere a consumatorilor din NRW. Furnizorul principal este compania care aprovizionează cel mai mare număr de clienți din zona rețelei respective.

Consumatorii nu trebuie să își facă griji cu privire la continuitatea aprovizionării cu gaz, potrivit agențiilor germane de protecție a consumatorilor. Acestea sunt furnizate automat de către furnizorul primar.

În acest caz, clienții plătesc tariful de bază local, a precizat Schneidewindt. „Dacă nu se face nicio modificare, după trei luni trec automat la tariful de bază de furnizare”, a declarat – a explicat expertul portalului Check 24.

La întrebările redactorilor cotidianului Bild, compania gas.de a declarat că este în insolvență. Potrivit portalului de comparație Verivox, acest lucru nu se aplică clienților de energie electrică ai Grünwelt Energie.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...