Tornadă în Kiel: Mai multe persoane au fost aruncate în Marea Baltică! (VIDEO)

Potrivit poliției locale, o tornadă a trecut pe deasupra orașului Kiel miercuri, în jurul orei 18.00. Mai mulți vâslași tocmai erau ocupați cu bărcile lor pe cheiul de lângă Institutul de Oceanografie când tornada i-a lovit și i-a aruncat în Marea Baltică. Potrivit pompierilor, toți au fost salvați. Unii dintre ei au fost loviți în cap de obiecte zburătoare. Potrivit martorilor oculari, primii salvatori au sărit în apă pentru a trage oamenii la mal. Potrivit pompierilor, patru persoane au fost grav rănite, iar alte câteva au fost rănite moderat și ușor. Aceștia au fost transportați la spitale locale.

Furtuna distruge acoperișurile caselor

Anterior, tornada a distrus parțial acoperișurile din Kiel-Meimersdorf. În cartierul Gaarden, mai multe țigle de pe acoperișuri au fost smulse de pe case. Potrivit poliției, nu este încă clar dacă a fost vorba de una sau de două tornade. Au participat pompierii și serviciile de urgență.

Martor ocular: „Tornada se deplasa foarte repede”

Un martor ocular a declarat pentru NDR Schleswig-Holstein că a reușit să iasă la o distanță sigură în ultimul moment. Câteva clipe mai târziu, un mesteacăn s-a prăbușit în apropierea bazinului cu foci. Tornada se deplasa foarte repede prin fiordul Kiel spre uscat, dar promenada era relativ goală în momentul incidentului, deoarece plouase mai devreme. Casei Barbarei Wittich din Kiel-Meimersdorf i-a fost smuls acoperișul, relatează femeia: „A fost un șoc imens. Se cutremura la etaj. Apoi am țipat. Nu mai puteam să respir. Apoi soțul meu a urcat și m-a întrebat ce se întâmplă.”

Meteorolog: „Este imposibil de prezis așa ceva”

Anterior, serviciul meteorologic german prognozase ploi și precipitații abundente. Faptul că s-ar putea forma tornade nu era previzibil. „Așa ceva este absolut imposibil de prevăzut”, a declarat Sebastian Wache, meteorolog la WetterWelt din Kiel. Tornada s-a format la periferia orașului Kiel, în districtul Meimersdorf.

A fost o tornadă?

„Pe baza fotografiilor, presupunem că a fost o tornadă”, a declarat meteorologul Michael Bauditz, de la Serviciul Meteorologic German (DWD), pentru agenția germană de presă. Tornadele sunt cicloane. Acestea se formează la diferențe mari de temperatură și apar adesea în Europa Centrală împreună cu furtuni.

sursa: www.ndr.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...