Începând de miercuri, landul Hessa elimină izolarea obligatorie a persoanelor infectate cu coronavirus. În Renania-Palatinat, schimbări începând de sâmbătă

În urmă cu o săptămână și jumătate, patru landuri germane – Baden-Württemberg, Bavaria, Hesse și Schleswig-Holstein – au emis o declarație comună pentru a renunța la izolarea obligatorie a persoanelor cu infecție confirmată cu coronavirus. Astfel, începând de miercuri, 23 noiembrie, în landul Hessa, obligația de a sta în izolare timp de cinci zile în cazul unui test pozitiv pentru COVID-19 devine istorie. Pe de altă parte, landul vecin Bavaria a făcut deja un pas înainte și vrea să elimine în curând obligația de a purta măști în autobuze.

Incidența COVID-19 în Hesse este în scădere

Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (59 de ani, SPD), critică aceste decizii, dar nu se poate opune.

Între timp, incidența COVID-19 este în scădere în Hesse. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori în șapte zile a fost marți de 190,5, după ce în urmă cu o săptămână rata a fost de 216,1.

Noile reglementări din Hesse vor intra în vigoare începând de miercurea viitoare, a anunțat marți, la Wiesbaden, guvernul landului. Cu toate acestea, persoanele infectate cu coronavirusul care prezintă simptome ale bolii sunt sfătuite să nu iasă din casă, dacă este posibil, pentru a se recupera rapid și a nu-i pune în pericol pe ceilalți.

În loc să fie necesară izolarea în Hesse, se aplică următoarele reguli

Adulții și copiii de peste șase ani care se află în aer liber trebuie să poarte o mască de protecție timp de cel puțin cinci zile după ce au primit primul test pozitiv pentru coronavirus. În aer liber, masca poate fi îndepărtată, dar trebuie păstrată o distanță de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

În plus, este interzis accesul și munca în spitale, aziluri de bătrâni și case de odihnă, adăposturi pentru persoanele fără adăpost și refugiați, precum și în alte instituții în care oamenii sunt deosebit de vulnerabili la infecții sau în care există un risc crescut de infectare. Această regulă se aplică atât vizitatorilor, cât și personalului.

Persoanele bolnave trebuie să își ia concediu medical

În același timp, guvernul landului Hessa a recomandat o izolare de cinci zile și neadmiterea vizitatorilor în caz de infectare cu simptome. Izolarea ar trebui să fie încheiată numai atunci când simptomele nu au fost prezente timp de cel puțin 48 de ore sau când au trecut zece zile de la primul rezultat pozitiv la testul COVID-19.

Eliminarea izolării este rezultatul unei revizuiri continue a situației coronavirusului în Hesse. De asemenea, se aplică tuturor persoanelor care se află în prezent în izolare în temeiul regulamentului anterior. În cazul în care se va înregistra din nou o creștere bruscă a numărului de infecții și, mai ales, în cazul unei deteriorări semnificative a situației spitalelor din Hessen, guvernul landului va organiza din nou o deliberare pe această temă și va lua o decizie în consecință.

Anterior, Bavaria, Baden-Württemberg și Schleswig-Holstein au abolit deja obligația de izolare. În Renania-Palatinat, pe de altă parte, cerința va înceta să se aplice începând de sâmbătă.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...